Відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території області

Захід пройшов під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко.

Представник Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в Івано-Франківській облдержадміністрації Микола Макар розповів про цьогорічну роботу Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при ОДА, акцентував увагу на створенні безбар’єрного простору в області в умовах війни.


Йшлося про медичні та соціальні послуги, які надаються особам з інвалідністю, збільшення кількості цих людей в області, у зв’язку із тим, що багато з них переселили на Прикарпаття з окупованих територій, та соціальну підтримку людей з інвалідністю.Наголошувалося на забезпеченні даної категорії людей засобами реабілітації, збільшення кількість ліжко-місць задля надання їм допомоги.

Людмила Сірко розповіла про реалізацію на Прикарпатті проєктів міжнародних донорів щодо підтримки осіб з інвалідністю. За десять місяців на Івано-Франківщину надійшло чимало гуманітарної допомоги, медичних препаратів, продуктів харчування, засобів гігієни, одягу, автомобілів для соціальних закладів, де перебувають та отримають необхідну соціальну, медичну допомогу особи з інвалідністю.

Заступниця голови ОВА розповіла про соціальне забезпечення сімей, які виховують дітей з інвалідністю, а також місця проживання осіб з інвалідністю, організацію їх навчання та багато іншого.

Важливим є обладнання пандусів у приміщеннях. Цьогоріч за підтримки міжнародних гуманітарних організацій ця робота в області також проводилася. Обласна військова адміністрація, співпрацюючи із благодійними спільнотами, органами місцевого самоврядування, вирішує надзвичайно актуальні питання осіб з інвалідністю.

Під час засідання обговорювали питання виконання заходів, затверджених відповідним планом. Йшлося й про роботу «Пунктів незламності» та об’єктів укриття на Прикарпатті для осіб з інвалідністю.

«Презентуючи роботу комітету доступності, варто зазначити, що попри війну, нам вдалося зробити усе, що було заплановано цьогоріч. Ми бачимо, що ракетні удари по нашій інфраструктурі не припиняються. Наша країна часто залишається без енергопостачання. Всі зусилля зараз спрямовуємо на те, щоби вирішувати проблеми усіх потребуючих, зокрема й осіб з інвалідністю, залучаючи міжнародну спільноту», - наголосила Людмила Сірко.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux