Вчитель року 2023: На Прикарпатті відзначили найкращих педагогів

Сьогодні у приміщенні Католицького ліцею святого Василія Великого відзначили освітян, котрі перемогли в найпрестижнішому конкурсі – Учитель року.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх, хто віддав життя за Україну, та подякували Захисникам і Захисницям за можливість жити і працювати.

Переможців конкурсу привітала голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Керівниця області зазначила, що професійність прикарпатських педагогів, а особливо вчителів із сільської місцевості, на високому рівні відзначають у Міністерстві освіти і науки України.

«Незважаючи на те, що вже більше року ми змушені боротися з навалою російської орди, приймати півтори сотні тисяч внутрішньо переміщених людей, на Прикарпатті зберігаються позитивні тенденції розвитку освіти», – підкреслила очільниця області.

За словами Світлани Онищук, обласна військова адміністрація всіляко підтримує розвиток освіти Прикарпаття. Так, минулого року відкрито дві дошкільні групи при приватному ліцеї у місті Івано-Франківську, реконструйовано приміщення закладу дошкільної освіти Заболотівської селищної ради. Загалом зорганізовано 163 місця для дітей дошкільного віку. Також торік створено 5 опорних шкіл, придбано 13 шкільних автобусів. Для 150 діток з особливими освітніми потребами налагоджено навчання в закладах середньої загальної освіти, а для 49 дошкільнят – у дитячих садочках.

Крім того, в області всіляко стимулюють навчання та виховання обдарованих дітей. На проведення різноманітних конкурсів, турнірів, змагань минулоріч було виділено понад 200 тисяч гривень, виплачено стипендії голови облдержадміністрації та голови обласної ради видатним діячам освіти Прикарпаття, ветеранам праці, а також студентам.

«Сьогодні мені надзвичайно приємно вітати чотирьох педагогів, які стали переможцями першого етапу конкурсу і в подальшому будуть представляти нашу область у Києві, – звернулася керівниця області. – Бажаю їм міцного здоров'я, невичерпної енергії, сил та Божого благословення».

Додамо, що дипломами переможця, а також грошовими преміями нагороджено учителя предмету «Захист України» Калуського ліцею № 10 Калуської міської ради Богдана Когута, учителя основ здоров’я Івано-Франківського ліцею №24 Христину Буждиган, учителя початкових класів ліцею №18 Івано-Франківської міської ради Ірину Крутко та учителя фізичної культури Отинійського ліцею Богданну Олійник.

Вітаємо наших талановитих педагогів і бажаємо гідно представити Прикарпаття на всеукраїнському конкурсі!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux