Вадим Созоник: Робота юристів облдержадміністрації має упередити негативні наслідки, які виникають під час врегулювання земельних питань

Учора під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Созоника відбулася нарада з представниками юридичного департаменту облдержадміністрації та першим заступником голови Івано-Франківської РДА Дмитром Мариневичем.

Під час зустрічі присутні обговорили питання щодо налагодження якісної комунікації між ОДА та РДА щодо врегулювання земельних питань. Передумовою наради стало те, що 9 травня цього року Кабінет Міністрів України ухвалив зміни щодо нотаріату, держреєстрації та функціонування державних електронних інформаційних ресурсів в умовах воєнного стану (постанова «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату, державної реєстрації та функціонування державних електронних інформаційних ресурсів в умовах воєнного стану»).

Розроблення постанови зумовлене необхідністю задоволення потреб людей у адміністративних послугах на територіях, де держава може забезпечити їх безпечне надання у зв’язку з невисокою інтенсивністю ведення бойових дій, створенням об’єктивної можливості функціонування державних електронних ресурсів та задля безпосереднього доступу мешканців таких територій до адміністративних послуг. Варто зазначити, що Постанова також скасовує низку обмежень у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу. Зокрема, у сфері нотаріату ухвалені зміни передбачають регламентацію таких питань як перевірка дійсності довіреності, оформленої без використання спеціальних бланків нотаріальних документів, скасування низки обмежень на вчинення окремих нотаріальних дій, зокрема деяких видів правочинів, виключається також норма щодо зупинення перебігу строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття на час дії воєнного стану, що сприятиме покращенню цивільно-правового обороту майна в державі.

«Робота юристів ОДА має формуватися так, щоб упередити негативні наслідки, які виникають під час врегулювання земельних питань. Розуміємо, що виникає багато проблем, оскільки Івано-Франківська РДА є найбільшою в області, проте облдержадміністрація готова всесторонньо сприяти їхньому вирішенню та зацікавлена у якісній комунікації з іншими урядовими установами», – наголосив Вадим Созоник з огляду на зазначене.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux