В Україні розпочав роботу проєктний офіс West Ukraine Digital за підтримки Мінцифри

Щоб сприяти цифровій трансформації на регіональному та місцевому рівнях, у західному регіоні України відкрито проєктний офіс West Ukraine Digital, який буде розміщений в місті Тернопіль. Сьогодні, 23 червня, відбулося його офіційне відкриття в Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі.

Конференцію у режимі онлайн відкрила Валерії Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

"Сьогодні, стратегічно важлива подія, тому що цифрова трансформації регіонів - це покращення якості життя людей. Саме тому Мінцифри запровадила посади CDTO - заступників з питань цифрових трансформацій, які відповідають за розвиток базової інфраструктури, запровадження електронних послуг, підвищення рівня самограмотності населення, втілення галузевих цифрових проектів у медицині, освіті тощо. Хочу подякувати всім заступникам цифровізації цих областей, які в такий важкий час для нашої держави об'єднали зусилля і спільно створили умови для отримання комфортних послуг за допомогою ІТ-технологій. Вони сприяють розвитку бізнес-середовища в регіоні, реалізації проєктів цифрової трансформації регіонів та підтримці інноваційних проєктів", - поінформувала Валерії Іонан. - Відкриття офісу West Ukraine Digital відбувається в умовах війни, через що багатьом підприємцям довелося здійснити релокацію бізнесу і переїхати в більш безпечні регіони України".

У вітальному слові заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Богдан Футерко наголосив: " Наші області дуже схожі, близькі територіально та маємо багато можливостей і проєктів, які можемо створити, об'єднавши чотири регіони України. Ця співпраця повинна бути у сприянні розвитку цифрових трансформацій і в державних органах. Адже наша головна мета зробити життя українців більш комфортним, щоб державні сервіси були простішими і доступнішими для людей, і цифрові трансформації покликані ці завдання виконати. Дякую колегам за обопільну співпрацю. Ми на шляху до перемоги", - сказав посадовець.

Проєкт охоплюватиме чотири регіони заходу України, а саме Тернопільську, Івано-Франківську, Львівську та Чернівецьку області, реалізовуватиметься у партнерстві з Тернопільською, Івано-Франківською, Львівською та Чернівецькою обласними військовими адміністраціями.

Пріоритетними напрямами роботи проєктного офісу є: підтримка та розвиток бізнес-середовища в регіоні; підготовка та розвиток проектів у сфері цифрової трансформації галузей регіону; підтримка та промоція інноваційних проєктів; цифровізаціїя державних і місцевих послуг; сприяння розвитку громадам.

Під час заходу також презентовано міжобласний "Дата Центр"- проєкт зі створення інфраструктури збереження даних, ініційований Тернопільською ОВА за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Трансляцію відкриття можна буде подивитися на Facebook-сторінці https://www.facebook.com/West-Ukraine-Digital-102025972312016.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux