В ОВА відбулася нарада щодо підтримки ветеранів та членів їх родин
опубліковано 18 квітня 2024 року о 17:40

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада щодо підтримки ветеранів та членів їх родин з начальником управління з питань ветеранської політики ОДА Романом Примичем, радником голови облдержадміністрації Володимиром Веркальцем, фахівцями профільних структурних підрозділів  ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої  влади, представниками Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, районних державних (військових) адміністрацій та відповідальними за реалізацію ветеранської політики у територіальних громадах.  

«Головне наше завдання - спрямувати зусилля, щоби надати максимально необхідну допомогу нашим захисникам та зробити усе, щоби вона відповідала індивідуальним потребам і була їм доступна. А у єдності ми працюємо над  тими найважливішими напрямками, допомогти нашим героям та їх сім’ям. Надзвичайно важливо зробити усе щоби вони були забезпечені усім необхідним»,  - зазначила Людмила Сірко.

Посадовиця розповіла про важливість налагодження роботи окремих структурних підрозділів з питань ветеранської політики в обласній, районних державних (військових) адміністраціях, а також фахових працівників у територіальних громадах.  Відтак державна ветеранська політика реалізовується у районах та територіальних громадах. Зауважувалося, що підтримка ветеранів, які героїчно боронили нашу свободу і незалежність, захищаючи нашу землю від нападу агресора -  надзвичайно важливий напрямок роботи.

У ході наради обговорили деталі реалізації державних, регіональних і місцевих програм підтримки ветеранів, членів їхніх родин та громадських організацій. Також йшлося про можливість придбання житла за програмою єОселя, а також активні програми щодо адаптації їх до мирного життя через роботу, освіту, перекваліфікацію чи відкриття власного бізнесу, сприяння у працевлаштуванні учасників бойових дій, над якими працює обласний центр зайнятості.

Йшлося й про спортивні змагання для ветеранів, їх дітей з футболу, баскетболу, тенісу, боксу, шахів та інших популярних видів спорту, а також

алгоритми дій органів влади відповідно до потреб ветеранів, їх родин, роботу Центру підтримки ветеранів війни на базі якого надаються соціальні послуги, інформування, консультування та соціально-психологічна допомога.

Презентувалися особливості  комунікацій з ветеранами, де наголошувалося на психологічній підтримці військовослужбовців Збройних сил України, в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я  «Ти як?».

Мовилося й про впровадження нової освітньої соціально-реабілітаційної програми  «Віднайди себе!» Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника для ветеранів війни. Зокрема, про пріоритетні дії виконання Постанови Кабінету міністрів України від 30.01.2024  № 104 «Про реалізацію експериментального проєкту з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації». Важливо, що ця ініціатива спрямована на підтримку та реінтеграцію ветеранів війни синергетичним підходом через освіту, психологічну підтримку та новітні програми фізичної реабілітації.

Зауважувалося, що держава і суспільство мають гідно підтримувати захисників і захисниць, надавати їм всі належні гарантії та дієві інструменти для розвитку, реінтеграції до мирного життя у своїх громадах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux