В ОДА відбувся брифінг щодо щорічного забігу в пам’ять загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

3 липня в обласній державній (військовій) адміністрації відбувся брифінг щодо реєстрації учасників на Всеукраїнський забіг в пам'ять про загиблих захисників та захисниць «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Про патріотичну традицію вшанування пам’яті воїнів, – а це щорічний забіг, приурочений пам’яті захисників України,- розповіли заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, начальник управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської ОДА Роман Примич, радник голови обласної державної адміністрації Володимир Веркалець, членкиня ради загиблих воїнів при Міністерстві у справах ветеранів,  матір загиблого Героя України Лариса Стефанишин, директор Івано-Франківського обласного центру фізичного населення «Спорт Для всіх» Святослав Бойко, а також директор департаменту молодіжної  політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко.

 Роман Примич зауважив, що забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» - це щорічна патріотична акція вшанування пам’яті померлих воїнів у російсько-українській війні.  Започаткував її у 2018 році батько загиблого українського Героя, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Кожен рік тисячі українців, у тому числі й прикарпатці, беруть участь у цьому заході задля гідного вшанування пам’яті загиблих Героїв за незалежність та територіальну цілісність України.

Під час брифінгу йшлося про проведення забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» на Прикарпатті  минулими роками.  Наголошувалося, що у 2023 році до цієї акції залучилося найбільше учасників: 27  територіальних громад   та  4700 прикарпатців. Мовилося й про перспективи проведення цієї патріотично-спортивної акції у прикарпатських територіальних громадах та на міжнародному рівні.

Людмила Сірко розповіла: «Забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – наш вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни. Звертаюся до кожного мешканця Прикарпаття стати активним  учасником цього патріотичного проєкту. 3 липня цього року починається онлайн-реєстрація учасників, яка триватиме 13 серпня 2024 року. Забіг відбуватиметься 31 серпня цього року».

Цьогоріч організаторами заходу є Міністерство у справах ветеранів України спільно з Міністерством молоді та спорту України, а на Прикарпатті - Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Посилання на загальну реєстрацію в Україні: https://timer.newrun.com.ua/event/121

Також ім’я загиблого Захисника чи Захисниці можна обрати додатково на тематичних сторінках пам’яті:

https://memorybook.org.ua/;  

https://ukraine-memorial.org/;

https://www.victims.memorial/;

https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux