В ОДА розповіли про стан формування штурмових бригад для звільнення окупованих територій

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася чергова онлайн-нарада  голови облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації  Світлани Онищук із головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, керівниками структурних підрозділів ОДА, правоохоронних органів і територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади. Одне із основних питань – формування штурмових бригад у рамках рекрутингової кампанії «Гвардія наступу».

Кампанія в області стартувала у січні цього року. Як відомо, формуються вісім бригад  при Міністерстві внутрішніх справ України, Національній гвардії та Державній прикордонній службі. Саме вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього наступу та звільнення територій від ворога.


На цьому наголосила і Світлана Онищук. Вона зазначила: «Сьогодні найважливіше – деокупація наших територій і Перемога. А для цього потрібно сформувати добровольчі бригади та батальйони, підсилити наших Захисників, які від першого для війни воюють за державу. Дякую усім добровольцям, які приходять у ЦНАПи, здають документи, проходять медичні комісії і хочуть захищати Україну. Бо це спільна справа для усіх».

Зазначимо, у Центрах надання адміністративних послуг області ректрутингова кампанія проводиться з 1 лютого. За увесь час тут до рекрутерів звернулися 467 громадян. З 20 лютого записатися до добровольчих бригад, окрім ЦНАПів в Івано-Франківську, Бурштині, Калуші, Коломиї, Косові, Надвірній, Верховині, можна й у ЦНАПах Галича, Рогатина та Долини.

Наразі бажання проходити службу у штурмовій бригаді «Лють» виявили 378 прикарпатців, до бригад Національної гвардії України вже відібрано 42 людини, до бригади «Сталевий кордон» Державної прикордонної служби подали заяви 38 осіб. Решта претендентів проходять перевірку та медичне обстеження.


Рекрутингова кампанія триває. З кожним добровольцем, який виявить бажання вступити до бригад, буде проведена співбесіда, військово-лікарська комісія, перевірка фізичних та ментальних здібностей. Після співбесід та всіх етапів відбору кандидатів чекає практичне навчання.

Кожному бійцю буде запропоновано конкретні й гідні умови служби, можливість отримати професію і досвід, стати частиною великого колективу – українських Захисників.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux