В ОДА обговорили питання забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Сьогодні під керівництвом заступників голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко та Вадима Созоника відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Любов Остап’як обговорила з присутніми визначення теми для розробки флагманського проєкту у межах виконання плану заходів зі створення безбар’єрного простору в області на 2023 рік.

Посадовиця винесла пропозицію зі створення інтерактивної мапи «Безбар’єрне Прикарпаття», яка б слугувала інтерактивним інструментом, на якому кольорами було б позначено наявність чи відсутність бар’єрів до окремих приміщень. Карту планують зобразити червоним кольором, коли доступність відсутня і безліч перешкод, а зеленим – коли бар’єрів немає. Ця ідея розрахована власне не тільки для маломобільних груп населення, щоб допомогти їм обрати оптимальний маршрут, а й для органів влади та органів місцевого самоврядування, від яких і залежить доступність.

Любов Остап’як наголосила, що коли йдеться про безбар’єрність, то це не тільки про фізичні обмеження. Це поняття значно ширше та включає у себе безбар’єрність соціальну, освітню, культурну, охорони здоров’я, а також безбар’єрність інформації та зв’язку.

Також присутні обговорили пропозиції та зауваження до проєкту обласного плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Своєю чергою представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю і Івано-Франківській облдержадміністрації, заступник співголів комітету Микола Макар презентував роботу зі створення безбар'єрнрого простору в області за підсумками І кварталу 2023 року.

Людмила Сірко зазначила, що з настанням повномасштабного вторгнення наша область прийняла велику кількість біженців і серед них багато людей з осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, тому робота щодо розвитку та покращення цієї сфери є досить значущою та актуальною.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux