В Івано-Франківську вшанували пам'ять жертв політичних репресій та полеглих Захисників України

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій. В Івано-Франківську у Меморіальному сквері відбулася поминальна акція «Дзвін пам’яті», до якої долучилися представники обласної та місцевої влади Прикарпаття, народні депутати України. Зокрема, участь взяли заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, народна депутатка України Оксана Савчук, керівник апарату ОДА Ярослав Дем'янчук, заступник міського голови міста Івано-Франківськ Віталій Федорів, також військовослужбовці Збройних сил України, рятувальники, поліцейські та громадськість міста.

У спільній молитві присутні вшанували пам’ять усіх жертв політичних репресій та захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Представники влади та громадськість поклали квіти і запалили лампадки до підніжжя пам’ятного Хреста Жертвам комуністичних злочинів та пам'ятної стели загиблим у російсько-українській війні. Опісля провели громадське віче.

Людмила Сірко зауважила, що кількість жертв політичних репресій у нашій країні досі неможливо підрахувати. Трагічні події в історії України, пов’язані з насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. Цей терор носив цілеспрямований, організований характер та уразив практично всі верстви української нації. З початку військової агресії росії проти України продовжується ганебна практика геноциду, політичних репресій, терору та голодомору. Але ми єдині як ніколи, не лише в Україні, але й з усім світом. І саме наші Захисники і Захисниці остаточно знищать ворожу армію задля світлого та безпечного майбутнього нашої країни.

Під час заходу Людмила Сірко та Віталій Федорів вручили почесні нагороди за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Героям України та рідним загиблих воїнів.

Наголошувалося, що ніхто і ніколи не зламає української волі та зовсім скоро в усіх містах України буде мир і злагода. Ми усі гордимося нашою величною країною та нашими Героями, які її захищають щодня.

Вічна пам’ять і слава українським Героям!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux