В Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій, - Людмила Сірко

11 серпня, за ініціативи голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової Світлани Онищук в Івано-Франківську відбувся ярмарок вакансій для прикарпатців та нових жителів області - внутрішньо переміщених осіб, які мали можливість поспілкуватися з роботодавцями та віднайти роботу.

«В умовах воєнного стану проблема працевлаштування є досить болючою для багатьох українців. Особливо для тих, які змушені були шукати прихисток в інших регіонах. Облаштовуючись на новому місці, не всі вимушені переселенці можуть знайти роботу за своєю спеціальністю. Тому виникає потреба в освоєнні нової професії. Ми продовжуємо працювати разом із органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, міжнародними та громадськими організаціями, щоби переселенці змогли адаптувалися на новому місці, на Прикарпатті, - зауважила заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко. – Важливим є реалізація міжнародними донорами та громадськими організаціями грантових проєктів підтримки малого та середнього релокованого бізнесу, проведення необхідних курсів щодо підвищення кваліфікації або перенавчання ВПО та надання необхідної допомоги щодо їх працевлаштування».

Директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк розповів, що основною метою організації ярмарку вакансій - це сприяння у працевлаштуванні безробітних та шукачів роботи, в тому числі внутрішньо переміщених осіб на вакантні посади з повним соціальним пакетом та достойною заробітною платою, які сьогодні презентують прикарпатські роботодавці.

Зауважувалося, що серед ВПО офіційних статус безробітних з початку цього року отримали більше 1000 осіб, йдеться про тих, які перебувають на обліку у службі зайнятості.

П’ятдесят роботодавців з нашої області представили більше 200 вакантних посад. Працівники служби зайнятості надавали професійні консультації всім, хто звертався, пропонували варіанти перекваліфікації з можливістю отримати ваучер на навчання й надавали інформацію про найактуальніші вакансії на прикарпатському ринку праці.

Консультували, презентували свої послуги та вільні робочі місця департамент соціальної політики обласної військової адміністрації, головне управління Пенсійного фонду в області, головне управління Національної соціальної сервісної служби в області. А десять громадських організацій та благодійних фондів представили свої проєкти щодо сприяння працевлаштування внутрішньо переміщених людей.

Для найменших відвідувачів діяла локація, де малеча взяла участь у конкурсі загадок та малюнків, пройшла різноманітні завдання та квести, пов’язані з визначенням схильності до певного виду професій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux