В Івано-Франківську відбулися тренінгові заняття для потенційних опікунів

В Івано-Франківську відбулися тренінгові заняття для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів-піклувальників, усиновлювачів та патронатних вихователів. На цих заняттях були присутні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та директор обласного центру соціальних служб Ростислав Микитюк.

Зауважувалося, що такий захід реалізується в рамках проєкту UNICEF «Моніторинг та забезпечення потреб дітей в період воєнного стану», який впроваджується Партнерством «Кожній дитині» за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби України.

Розпочинаючи зустріч із потенційними батьками-усиновителями, Людмила Сірко зауважила: «Рада бачити щирі очі батьків, які хочуть усиновити або взяти під опіку українських діток. Ви є герої свого часу. Хочу подякувати вам, тому що кожна наша дитинка – це частинка нашої країни, за яку щодня ведуться запеклі бої та наші єдині, незламні Захисники й Захисниці віддають життя. Батьки-вихователі, батьки-опікуни, батьки-усиновителі є теж тією потужною армією, яка даруватиме родину дітям, які їх потребують. Кожна українська дитина прославлятиме Україну. Тільки заради дітей ми відстоюємо незалежність нашої країни».

Важливо, що саме такі тренінгові заняття надають можливість навчати швидко кандидатів у сімейні форми виховання, не чекаючи наборів у групи усиновителів, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та патронат. Це дозволить пришвидшити процес влаштування дітей у родини.

У рамках заходу 28 кандидатів у сімейні форми виховання пройдуть двоетапне навчання та отримають нові відомості, аби якісно піклуватися про дітей. Після завершення другого етапу навчання, усиновлювачам було надано відповідні рекомендації .

До слова, на сьогодні в області працює 11 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), 75 прийомних сімей, є й 16 патронатних родин, а кількість усиновлювачів та опікунських сімей обліковується сотнями. Наша область стала прихистком для 16 ДБСТ з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей, а також для семи прийомних сімей та 23 опікунів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux