В Івано-Франківську відбуваються тренінгові навчання «Організація та здійснення соціальної роботи з вразливими групами населення»

В Івано-Франківську відбуваються дводенні тренінгові заняття «Організація та здійснення соціальної роботи з вразливими групами населення». Тут навчаються кандидати на посади фахівців із соціальної роботи з Івано-Франківської, Хмельницької та Дніпропетровської областей. На початку навчальних занять побувала заступниця голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко.

«В Україні значна увага приділяються соціальним напрямкам роботи, – а це робота із людьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітними, малозабезпеченими сім’ями. Саме така необхідність є характерною не тільки для нашої області, але й для всіх областей нашої країни. Оскільки війна внесла свої корективи у життя людей. Багато дітей, дорослих людей були змушені виїхати зі своїх міст, селищ, сіл, де ведуться активні бойові дії, жити у тилових регіонах. Також і за кордоном. Ми зацікавлені у тому, щоби українські діти виховувалися на вільній українській землі, – зауважила Людмила Сірко. - Проводитимуться ефективні тренінгові навчання для працівників-кандидатів на посади фахівців із соціальної роботи з трьох областях України для роботи у територіальних громадах».

Посадовиця розповіла, що саме ці навчальні тренінги організовані Івано-Франківським обласним центром соціальних служб спільно з швейцарською організацією допомоги дітям «Terre des hommes» та Благодійною організацією «БФ «Реабілітаційний центр наркозалежних «Захід Шанс». Проєкт реалізовується за фінансової підтримки фонду «Швейцарська Солідарність».

Важливо, що проєкт передбачає оплату праці фахівцям соціальної роботи, а також компенсацію транспортних витрат, забезпечення канцелярськими товарами та планшетами. Термін його реалізації – травень-грудень цього року. По його завершенню рекомендується працевлаштувати фахівців з соціальної роботи у територіальні громади (за кошти місцевих бюджетів).

Додамо, що у двадцятьох територіальних громадах був успішно реалізований схожий проєкт минулого року. По його завершенню більше 50 % фахівців соціальної роботи були працевлаштовані у тих громадах, де вони працювали у рамках проєкту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux