В Івано-Франківську відбулася науково-практична конференція «Жінки та інтелектуальна власність: прискорення інновацій та творчості»

Щорічно у квітні відзначається Всесвітній день інтелектуальної власності. В Івано-Франківську з цієї нагоди у готельному комплексі «Надія» відбулася науково-практична конференція «Жінки та інтелектуальна власність: прискорення інновацій та творчості». Цей захід пройшов за участю заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка, заступника директора департаменту - начальника управління Офісу децентралізації департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Володимира Поповича.

У вітальному слові Богдан Футерко зазначив, що Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини та вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право та суміжні права як результати творчості та знань є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку. Саме винахідницька і раціоналізаторська діяльність є рушійною силою модернізації країни.

Посадовець відзначив роль жінок у створенні інтелектуальних продуктів та побажав не зупинятися на досягнутому, створювати для наступних поколінь безцінний фонд національного інтелектуального капіталу.

Володимир Попович відмітив, що у сьогоднішніх умовах війни економіка області потребує визначення нових підходів щодо створення системи стійкості, а система управління інтелектом – належної згуртованості.

Стратегія розвитку Івано-Франківщини потребує перезавантаження у напрямку формування плану заходів реалізації стратегії на 2024-2027 роки. Саме цей документ має стати інструментом реалізації ідей проєктів творчих особистостей та колективів, наділених соціальним, економічним та практичним інтелектом, які прагнуть зробити виробничі процеси простішими й безпечнішими, системи та механізми надійними, людей – мудрішими та здоровими.

Наголошувалося на важливості адаптації нашого регіону до умов воєнного часу, реалізації стратегічних завдань економічного відродження у післявоєнний період, визначення драйверів, що формують показники соціально-економічного розвитку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux