В Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрили відремонтоване відділення інтенсивної терапії новонароджених


Сьогодні голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук взяла участь в урочистому відкритті капітально відремонтованого відділення інтенсивної терапії новонароджених КНП «Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради». 

«Для мене символічно сьогодні, саме на День незалежності України, відкрити відділення інтенсивної терапії у перинатальному центрі.  Сучасне обладнання, яким оснащено відділення, дасть можливість висококваліфікованим медичним фахівцям надавати якісну медичну допомогу новонародженим діточкам з масою тіла від 500 грамів», - зазначила Світлана Онищук. 


Відділення розраховане на 12 ліжок задля надання високоспеціалізованої кваліфікованої медичної допомоги новонародженим. Тут працюють дев’ять лікарів, 17 медичних сестер та дві сестри молодші. 

 «У воєнний час усі зусилля і кошти акумулюються для Збройних сил України. Найпріоритетніше наше завдання – це допомога захисникам і захисницям нашої країни, які у запеклих боях відстоюють Незалежність України. У перинатальному центрі щодня народжуються українки та українці, захисники і захисниці. Ми демонструємо цілому світу, що, не зважаючи на війну, яка є у нашій державі, ми працюємо задля перемоги нашої країни на всіх фронтах. Тому від самого початку дуже важливо було спрямовувати кошти обласного бюджету саме на заклади охорони здоров’я області», - наголосила очільниця області. 


Зауважимо, що покращилася й якість надання медичної допомоги, зменшалася кількість ліжко-днів, проведених пацієнтами у цьому відділенні. Все це стало можливим завдяки новому медичному обладнанню, яке було придбане для цього відділення, – а це нові апарати штучної вентиляції легень, кувези, відкриті реанімаційні системи, монітори пацієнта, шприцеві насоси та зігріваюча апаратура для немовлят.

Одним із ключових факторів у лікуванні передчасно народжених дітей є своєчасна діагностика у відповідності до світових стандартів. Тому це відділення було облаштовано сучасним апаратом ультразвукової діагностики, рентгенапаратом та газовим аналізатором крові.

Світлана Онищук подякувала усім, хто долучився  до організації проведення капітального ремонту цього відділення та забезпечення його сучасним медичним обладнанням.

"Відремонтоване відділення інтенсивної терапії новонароджених відповідає європейському рівню, тож персонал має комфортні умови для праці. Хочу подякувати усім медичним працівникам за їх нелегку роботу в умовах воєнного стану», - зазначила Світлана Онищук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux