Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує
опубліковано 19 жовтня 2022 року о 13:45

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області попри умови воєнного стану продовжує виконувати свої функції та завдання, передбачені Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», зокрема, щодо надання матеріального забезпечення, страхових виплат (в тому числі медичним працівникам, які постраждали від COVID -19), соціальних послуг (компенсація витрат на лікування, протезування, забезпечення технічними засобами реабілітації, санаторно-курортне лікування), профілактики нещасних випадків, здійснення перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам, контролю за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду.

Фонд опікується як потерпілими на виробництві та членами їх сімей, так і застрахованими особами. Застрахованою у Фонді є кожна особа, яка сплачує, або за яку сплачується роботодавцем єдиний внесок, тобто всі працевлаштовані, ФОП, особи, що працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Станом на 1 жовтня в Івано-Франківській області застрахованими є понад 200 тис. осіб (кількість страхувальників – 82,9 тис). На обліку та обслуговуванні перебувають 2610 потерпілих, які частково або повністю втратили професійну працездатність та яким за 9 місяців поточного року виплачено 82,2 млн. грн.

Від початку року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду для надання матеріального забезпечення звернулось 48 тис. осіб, яким нараховано 341,5 млн. грн.

Впродовж 9 місяців 2022 року  управлінням профінансовано медичну та соціальну допомогу витрат на суму 8,4 млн. грн. Оплачено лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів 186 застрахованих осіб на суму 2,5 млн. грн. Страхові виплати на медичну та соціальну допомогу потерпілим на виробництві склали 5,8 млн. грн.

На сьогоднішній день тісно співпрацюємо з іншими регіонами, які потерпають від військової агресії: приймаємо на облік потерпілих, страхувальників, також обслуговуємо внутрішньо-переміщених осіб, які до нас звертаються.

Фонд є гарантом виплат, допомог та медико-соціальної підтримки для мільйонів українських працівників, вагітних жінок, потерпілих на виробництві та їх родин. Тому попри умови воєнного стану фахівці управління виконавчої дирекції Фонду продовжують роботу для безперервного здійснення усіх виплат.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux