У порівнянні з минулим роком отримувачів житлової субсидії в області зменшилося на 5 тисяч

Зменшення відбулося у зв’язку зі зміною законодавства та на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій, – повідомляють у департаменті соціальної політики облдержадміністрації.

Через це житлова субсидія не призначалася у випадках:

- якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді за інформацією ДПС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або нарахований середньомісячний сукупний дохід менше ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців;

- якщо загальна площа житла перевищує 130 кв. метрів (для квартир у багатоквартирному будинку) або 230 кв. метрів (для індивідуальних будинків;

- будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, здійснив покупку на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. грн, має у власності: транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа); більше ніж один транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа); більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, житла, розташованого в сільській місцевості; має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 100 тис. гривень, про що зазначається в декларації.

З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян Уряд вніс зміни до умов надання житлових субсидій (постанова від 15.11.2021 № 1184)

Зокрема, за пропозицією департаменту соціальної політики облдержадміністрації внесено зміни щодо надання права на призначення житлової субсидії у разі отримання дитиною-сиротою, дитиною, позбавленого батьківського піклування, особою з їх числа житла (другого житла) за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету.

Також набудуть право на отримання субсидії особи у таких випадках:

- якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

- якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux