Цифровізація: Open Data Day 2024: Unity for Progress

Open Data Day – щорічна подія присвячена ролі, цінності та впливу відкритих даних у розвитку демократії та цифрового суспільства в повоєнній відбудові України. 

У 2024 році захід висвітлює роль відкритих даних у вирішенні викликів воєнного часу та відбудові України. 7 березня 2024 року в місті Києві відбувся захід “День відкритих даних 2024: Єдність заради прогресу”. Від Прикарпаття участь в заході прийняла головний спеціаліст відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифрової освіти управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Івано-Франківської обласної державної адміністрації Зоряна Слота. 

Також серед учасників представники органів державної влади, розробники сервісів на основі відкритих даних, представники громадянського суспільства, журналісти та донори. Організаторами події є Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS».

Партнер заходу - Фонд Східна Європа. Відкриття заходу розпочато з вітальних слів віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації України Михайла Федорова, а також партнерів заступниці директора місії USAID в Україні Теодора Делл, директора з розвитку, посольство Великої Британії Стефана Коссофа, президента Фонду Східна Європа Віктора Ляха. 

Мета заходу: підкреслити важливість розвитку сфери відкритих даних в Україні під час війни та у післявоєнний період, посилити міжкомунікацію в середині спільноти, показати значний вплив проєктів у сфері відкритих даних та на розвиток сфери в Україні. Під час заходу обговорено зі стейхолдерами проблемні питання безпеки відкриття наборів даних у контексті антикорупційних засад, розглянуто кейси успішної роботи з відкритими даними на рівні громад та центральних органів виконавчої влади, обговорено цінність відкритих даних для дата-журналістики. 

Про майбутнє відкритих даних в Україні: візія Міністерства цифрової трансформації України розповів директор департаменту розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік та експертка з відкритих даних Мінцифри Яніна Любива.

 В панельних дискусіях обговорили питання: «Як досягти балансу між безпекою та прозорістю під час дії воєнного стану» та «Журналістика даних для протидії корупції та дезінформації». Поряд з цим мовилося про ,,Урядове використання відкритих даних: кейс від заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача. В програмі заходу пройшли презентації: освітнього курсу з адвокації відкритих даних на Дія.Освіта та компоненту відкритих даних у проєкті USAID / UK Dev Digital Transformation Activity.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux