Триває конкурс на визначення переліку книжкових видань, пропонованих до випуску або закупівлі цьогоріч коштом обласного бюджету

Учора, 15 травня, відбулося засідання експертної ради з питань книговидання, на якому розглянуто заявки, що поступили у 2023 році на конкурс із визначення переліку книжкових видань, пропонованих до випуску або закупівлі за кошти обласного бюджету. 

Зазначимо, що експертна рада з питань книговидання – це консультативний, постійно діючий, дорадчий колегіальний орган, створений при управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА задля попередньої змістовної тематичної оцінки книжкових видань, визначення їх соціальної значущості та доцільності випуску або закупівлі. Начальник цього управління Ірина Лакіза, підкреслила, що важливим завданням експертної ради є об’єктивна та неупереджена оцінка  книжкових видань, які беруть участь у конкурсі. Вона закликала членів ради – прикарпатських науковців, письменників, журналістів, громадських діячів, книгорозповсюджувачів – обирати книги, які є кращими зразками культури нашого краю, цікавими творчими доробками місцевих авторів, створені зі смаком та любов’ю, адже тільки тоді вони будуть цікаві та спонукатимуть до читання. 

Нагадаємо, конкурс на визначення переліку книжкових видань, пропонованих до випуску або закупівлі за кошти обласного бюджету оголошено 31 березня 2023 року. Заявки приймалися за тематичними напрямками «Художня література», «Історико-патріотична література. Краєзнавство», «Видання для дітей та юнацтва», «Мистецтво. Образотворчі видання», «Перекладна література».


Свої пропозиції на конкурс надали чотири видавництва: «Місто-НВ», «Лілея НВ» (з Івано-Франківська), «Дискурсус» (із села Брустурів Косівського району), «Писаний камінь» (з Косова). Всього поступило 48 пропозицій на загальну суму 6,7 млн грн. З них 26 – це видавничі проекти, а 22 – готові книги.  

Додамо, що у цьому році на реалізацію заходів регіональної цільової програми підтримки книговидання передбачено 1,5 млн грн, з них на друк та закупівлю книг – 1,38 млн грн.

Тож учора після обговорення конкурсних пропозицій експертна рада провела перший етап голосування за включені до проекту переліку книжкові видання. Результати голосування розглянуть наприкінці тижня і визначать межу прохідності для книжкових проектів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux