Термін подання пропозицій до обласного плану дій із реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору продовжено
опубліковано 23 жовтня 2021 року о 11:16

Як уже повідомлялося, в нашій області на виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року розроблено план дій на 2021 і 2022 роки. План містить завдання за 29-ти напрямками роботи і доступний за посилання https://bit.ly/30UXJiT.

За рішенням керівництва облдержадміністрації продовжено термін подання пропозицій до обласного плану дій на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Він триватиме до 28 жовтня цього року включно.

Електронна скринька для подання пропозицій в режимі електронного листування: umaoda@meta.ua

«Безбар’єрність слід розуміти не тільки як фізичну доступність закладів та споруд, цей термін включає й інші види безбар’єрності – інформаційну, цифрову, освітню, економічну, суспільну. Тож безбар’єрне середовище слід розуміти як простір необмежених можливостей, в якому враховуються інтереси кожного і немає місця дискримінації, – зауважив заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко. – Перелічені шість вимірів безбар’єрності мають бути враховані у плані дій на 2021 і 2022 роки. Тому ми просимо громадськість краю активно долучатися до обговорення і свої вносити пропозиції».

Посадовець також акцентував на конкретних напрацюваннях у проекті плану дій. Зокрема, передбачається проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності будівель, споруд, об’єктів фізичного оточення, розроблення заходів задля подолання психологічних бар’єрів відповідно до положень Конвенції про права осіб з інвалідністю, розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації, забезпечення функціонування мережі інклюзивно-ресурсних центрів відповідно до існуючих нормативів тощо. Також у ході реалізації зазначеного плану заходів планується підвищити до 75 відсотків технічну можливість підключення домогосподарств у сільській місцевості до широкосмугового доступу до Інтернету за допомогою мереж надвисокої пропускної здатності.

Довідково

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року розроблена у межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської та на виконання відповідного указу Президента України. 14 квітня 2021 року стратегію затверджено Кабінетом міністрів України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux