Світлана Онищук: Завдяки таким фестивалям як «Коляда на Майзлях», різдвяні колядки та щедрівки лунатимуть ще голосніше

Сьогодні у храмі Царя Христа монастиря оо. Василіян УГКЦ м. Івано-Франківська з благословення Митрополита та Архієпископа Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ кир Володимира Війтишина розпочався ХIV Міжнародний Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях», котрий було започатковано ще у 2010 році.

Серед  чисельної громади та гостей міста на урочистому Богослужінні були присутні голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків та духовенство області .

«На превеликий жаль, на відміну від попередніх років, цьогорічне святкування має дещо інші відтінки радості. Безжальна війна, котру ворог розпочав минулого року, змушує нас щохвилинно задумуватися над сенсом нашого буття та бути вдячними за кожну прожиту хвилину, – зазначила  Світлана Онищук. – Тільки завдяки нашим мужнім захисникам, ми всупереч усьому продовжуємо відроджувати багатогранну духовну спадщину нашого краю. На тлі того болю, який переживають всі українці, завдяки таким фестивалям як «Коляда на Майзлях», різдвяні колядки та щедрівки лунатимуть ще голосніше, ввібравши в себе всю нашу любов та відданість традиціям вільної незалежної України. Щиро переконана, що такі дійства сприяють не тільки обміну творчими досягненнями колективів, а й всебічно допомагають підтримувати духовно-патріотичний настрій у час варварської війни».


Зважаючи на військовий стан, фестиваль відбуватиметься частково у форматі онлайн. Завдяки такій комунікації участь у заходах зможуть взяти більше колективів із різних куточків світу. Зокрема, цього року, окрім аматорських та професійних хорових колективів, солістів-вокалістів, ансамблів, фольклорних колективів нашого міста, області та України, виступатимуть також колективи з Польщі, Австрії, Італії, Канади та США.

Фестиваль триватиме впродовж семи днів та завершиться гала-концертом за участю духового оркестру Національної гвардії.

Додамо, що всі охочі зможуть переглянути виступи у прямому ефірі на  ОТБ «Галичина», а щоденні фестивальні виступи транслюватимуться на сторінці фестивалю за посиланням тут.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux