Світлана Онищук взяла участь у роботі сесії обласної ради

На розгляд депутатів обласної ради для схвалення  було запропоновано понад 40 питань. Зокрема, народні обранці підтримали внесення змін до обласного бюджету на поточний  рік.

Так, із вільних залишків та коштів екологічного фонду, а також у результаті перерозподілу фінансового ресурсу 14 млн грн спрямовали на підтримку закладів охорони здоров'я.  4,4 млн грн - на виготовлення проєктно-кошторисної документації для створення реабілітаційного центру на 250 ліжок і надання  комплексної фізичної та психологічної реабілітації військовослужбовцям та ветеранам. Понад 2 млн грн виділили на обороноздатність країни, а більше 9 млн грн - на програму розвитку соціальної інфраструктури. Також понад 10 млн грн - субвенції місцевим бюджетам, у тому числі на облаштування укриттів.

Під час сесії заслухали інформацію про виконання обласної програми, на реалізацію якої торік було виділено понад 47,6 млн грн. Левову частку коштів з програми , а сама 45 млн грн, спрямували на соціальний захист, 2,5 млн грн - на лікування.

Внесли зміни і до програми розвитку галузі освіти на 2024-2030 рр. у частині призначення стипендій голів обласної військової адміністрації та обласної ради для школярів та студентів, чиї батьки отримали інвалідність внаслідок війни, були поранені, вважаються зниклими безвісти або ж загинули.

Заслухали народні обранці і ректорів національних університетів. Відтак було запропоновано розробити обласну комплексну програму залучення наукового потенціалу національних університетів області до соціально-економічного розвитку краю.

Низку змін внесли до регіональної цільової програми "Духовне життя" на 2022-2026 рр. Депутати погодили збільшення фінансування, на проведення культурно-релігійних заходів в області. Обговорили функціонування бібліотек. До слова, на сьогодні працюють 670 книгозбірень. Триває робота з наповнення книжкових фондів, в тому числі за рахунок книжок, що видаються у межах обласної регіональної програми підтримки книговидання, проводяться реконструкції та модернізації закладів.

Йшлося під час сесії і про стан захворюваності на туберкульоз, діяльність профільних закладів та про заходи, які дозволять зменшити число хворих на цю недугу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux