Захід відбувся під головуванням Прем’єр-міністерки Юлія Свириденко, за участі першої леді Олена Зеленська, міністерств і відомств, голів ОВА, представників громад.
«Окрім мети якісно й гарантовано нагодувати дітей у важкий воєнний час, актуальна і її первинна мета – та, з якою реформа з’явилася 5 років тому: формувати культуру здорового харчування, свідомого ставлення до їжі з дитячих років», – зазначила Олена Зеленська.
"Питання якісного та здорового харчування дітей перебуває на постійному контролі — і на Прикарпатті системно реалізовуємо цю реформу", - підкреслила керівниця області.
В області діє Програма розвитку освіти Івано-Франківщини на 2024–2030 роки, а також Стратегія реформування системи шкільного харчування до 2027 року. Робота ведеться за чотирма ключовими напрямами.
Фінансування
Завдяки державній субвенції у понад 288,8 млн грн вдалося збільшити охоплення дітей гарячим харчуванням та підвищити його вартість на одного учня.
Модернізація харчоблоків
У 2025 році:
Кадровий потенціал
Торік створено кулінарний хаб на базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу.
Впродовж 2025 року 65 працівників харчоблоків пройшли професійне навчання та підвищення кваліфікації.
Здорове харчування
У 2025/2026 навчальному році 90% учнів області охоплені гарячим харчуванням.
Безкоштовне харчування отримують понад 52 тисячі учнів початкових класів та більше ніж 20 тисяч 5-11 класів, які належать до пільгових категорій. А з наступного року безплатно харчуватимуться у закладах освіти усі без винятку школярі.
"Реформа шкільного харчування — це інвестиція у здоров’я наших дітей. Продовжуємо працювати, щоб у кожній школі області харчування було якісним, безпечним і корисним", - резюмувала Світлана Онищук.