Світлана Онищук: Усі укриття у закладах освіти повинні бути безпечними для перебування дітей

Під час онлайн-наради з головами районних військових адміністрацій, головами територіальних громад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів та територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, яка відбулася під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, обговорили питання щодо стану укриттів у закладах освіти області в умовах воєнного стану.

Очільниця області зазначила, що всі укриття мають бути у належному стані, щоби діти перебували у безпеці.

«Я особисто триматиму на контролі питання належного облаштування укриттів у закладах освіти, адже від цього залежить життя наших дітей. Під час перевірки укриттів не повинно виникати жодних питань щодо можливості їх експлуатації. Маємо розуміти, що у такий час – це, в першу чергу, про збереження житті і це наша пряма відповідальність», - наголосила Світлана Онищук.

Директор департаменту освіти і науки ОДА Віктор Кімакович зазначив, що станом на 5 червня зі 1187 закладів освіти наявне укриття у 1163 закладах.

Зокрема, використовуються за призначенням 143 захисні споруди цивільного захисту, у 889 організовано споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, 131 заклад розміщено у захисних спорудах цивільного захисту, найпростіших укриттях інших суб’єктів господарювання.

«На проведення будівельних робіт та облаштування укриттів закладів загальної середньої освіти з обласного та бюджетів територіальних громад у 2022 році виділено понад 70 мільйонів гривень. За ці кошти в укриттях проведено капітальні ремонти та обладнано їх вентиляцією, лавками, стільцями, партами, біотуалетами, генераторами, ліхтариками, кулерами для води, аптечками тощо», - підсумував Віктор Кімакович.

Також посадовець додав, що водночас, потребують нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту укриття в 43 закладах загальної середньої освіти. Для цього необхідно виділити додаткові кошти в сумі понад 180 млн. гривень.

Важливо додати, що в закладах освіти із залученням фахівців управління ДСНС України, Нацполіції в області періодично проводяться практичні заняття з порядку дій у випадку надзвичайних ситуацій, у тому числі сигналу «Повітряна тривога», поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux