Світлана Онищук: Спільно із міжнародними та українськими благодійними організаціями ми забезпечуємо житлом внутрішньо переміщених людей

Сьогодні голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук та її заступниця Людмила Сірко  взяли участь у засіданні  координаційної наради кластеру з питань житла для внутрішньо переміщених осіб. До заходу долучилися  представники УВКБ ООН  та інших міжнародних та українських благодійних організацій.

Розпочинаючи зустріч, Світлана Онищук  зауважила: «Спільно ми організували роботу щодо підтримки внутрішньо переміщених людей. Сьогодні  ми зібралися задля обговорення  надзвичайно важливого питання - забезпечення житлом внутрішньо переміщених людей.  Щоденно ми разом працюємо, вирішуючи проблемні  питання біженців.  Наша область прийняла понад 146 тисяч переселенців. Ми розуміємо, що є люди, які повертатимуться назад, однак є ті, котрі залишаться  на Прикарпатті. У нашій області працюють мобільні бригади – це практичні психологи, юристи, соціальні працівники, які  щодня вивчають проблемні питання ВПО та допомагають їм їх вирішувати.  Наразі ключовим для нас є забезпечення  ВПО житлом для довготривалого проживання».

Очільниця області  розповіла про урядові соціальні програми для ВПО, гуманітарні допомоги, які їм надають міжнародні благодійники, та фінансову підтримку обласної влади задля проведення ремонтних робіт у приміщеннях комунальної форми власності, які могли би бути облаштовані для проживання переселенців. Йшлося й про роботу координаційного центу, який щодня допомагає внутрішньо переміщеним людям.

«Ми готуємося до роботи в осінньо-зимовий період.  Все більше людей, які проживають у тих областях, де ведуться активні бойові дії, приїжджатимуть на Прикарпаття. Спільно нам доведеться забезпечувати  житлом переселенців та надавати їм усе необхідне», - наголосила  Світлана Онищук.

Людмила Сірко розповіла, що  із більшості закладів освіти із початку нового навчального  року переселили внутрішньо переміщених людей у заклади довготривалого проживання. У зв’язку із підготовкою до опалювального сезону необхідно оснащувати житлові приміщення для переселенців електрообігрівачами, генераторами та бойлерами. Слід вирішувати  питання щодо закупівлі твердого палива.

«Щодня, співпрацюючи із міжнародними донорами, громадськими організаціями, волонтерами, органами місцевого самоврядування,  ми вирішуємо проблемні питання біженців, забезпечуємо  їх усім необхідним - побутовою технікою, засобами гігієни, продуктами харчування, одягом та медикаментами. Завдяки нашій співпраці забезпечуються потреби щодо надання необхідної допомоги переселенцям. Ми робимо усе для того, щоби вони проживали у комфортних умовах та мали все необхідне для життя», - зазначила  Людмила Сірко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux