Світлана Онищук: Сьогоднішній патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» – це шана тим, хто віддав за нас своє життя

Сьогодні в Івано-Франківську відбувся патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Захід організували за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та громадської організації «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО». Його провели у рамках щорічної Всеукраїнської акції на вшанування пам’яті загиблих Героїв та приурочили до Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня.

Патріотична акція проходила біля міського озера. У пам’ять про Героїв бігли представники органів влади, родин загиблих, міської та обласної ветеранської спільноти, військові, молодь, жителі обласного центру. Учасники забігу, серед яких заступники голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин, Людмила Сірко, Вадим Созоник, керівник апарату ОДА Ярослав Демянчук, прийшли з українською символікою та у футболках з іменами загиблих Героїв з Івано-Франківщини.

На церемонії відкриття пам’ять полеглих у боях за нашу державу вшанували хвилиною мовчання.

Дітки та родини загиблих бігли дистанцію у 100 метрів. Всі інші учасники бігли від одного до трьох кілометрів.

Учасників патріотичної акції привітала голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Вона подякувала усім, хто сьогодні узяв участь у пробігу в пам'ять про Героїв та вручила дітям подарунки та сувеніри.

«Прикарпатці, які віддали своє життя у бою з ворогом, - у нашій пам'яті і серцях. Це наші ангели, які на небесах, але дають нам змогу жити і творити, а нашим воїнам – захищати рідну землю. З такими талановитими дітками, з такими Захисниками і Захисницями наша держава буде жити вічно!», - зазначила у вітальному слові Світлана Онищук.

На фініші усім учасникам вручили пам’ятну медаль з логотипом і надписом: «Шаную воїнів, біжу за Героїв України".

Як зазначив начальник відділу Міністерства у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець, у патріотичній акції взяли участь понад 300 учасників. Її мета не тільки підтримати родини полеглих захисників, котрі від 2014 року відстоюють нашу державність, а й більше дізнатися про цих Героїв. Цьогоріч патріотичну акцію «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» планується провести і у тих державах, які нас підтримують у боротьбі з агресором та де проживають українці.

Додамо, що забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» організовують з 2018 року. Акція вшановує пам’ять загиблих воїнів та є виявом подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям, усім тим, хто віддав своє життя за свободу України, військовим, котрі нині мужньо боронять українську землю від підступного ворога. Напередодні патріотичний забіг на вшанування Героїв пройшов у Коломиї.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux