Світлана Онищук побувала у Городенківській лікарні, де відкрили нове віділення і оновили матеіально-технічну базу закладу

Щороку у стаціонарі «Городенківської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування» лікують до 8 тисяч пацієнтів. Із цієї кількості людей майже 140 звертаються із інсультами.

Це спонукало керівництво закладу до відкриття інсультного відділення з реанімаційним блоком. На переконання медиків, це значно поліпшить якість надання медичної допомоги. На урочистому відкритті побувала голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Також у лікарні відкрили і сучасну кімнату для ранньої реабілітації, оснащену усім необхідним обладнанням. Зі слів медиків, це у рази підвищує шанси на повне відновлення втрачених функцій верхніх і нижніх кінцівок. Також оновили реабілітаційний зал у закладі. На черзі – капітальний ремонт самого реабілітаційного відділення з урахуванням всіх вимог інклюзивності для маломобільних груп населення, зокрема, військових, які проходять тут лікування чи реабілітацію.

Слід додати, що у закладі надаватимуть послуги мамографії для жінок. За вимогами Національної служби здоров’я України, відтепер кожна жінка що два роки має проходити таке обстеження. Це допоможе вчасно виявляти онкологію на ранніх стадіях чи передракові стани.

Йдеться про близько 20 тисяч жінок з двох громад, мешканці яких обслуговуються у цій лікарні. Окрім того, лікарня поповнилася і сучасним апаратом ШВЛ, який допоможе врятувати не одне життя, передали сьогодні для «Городенківської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування», яка відзначає свій півстолітній ювілей. "

Сьогодні заклад, направду, має чим пишатись: відремонтовані приміщення, нове обладнання, яке вдалось придбати спільними зусиллями. Нині лікарню активно розвивають, у тому числі й силами громади. А ще - професійний та самовідданий медичний колектив, який дбає про пацієнтів, а особливо – захисників", - зазначила очільниця Прикарпаття. Перебуваючи в лікарні,

Світлана Онищук навідалася до захисників, котрі зараз проходять лікування та реабілітацію. Подякувала їм за оборону нашої держави, віддану службу й побажала швидкого одужання. А лікарні та її працівникам закладу очільниця Прикарпаття побажала стрімкого розвитку, адже вони стоять на захисті найважливішого - життя та здоров’я людей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux