Світлана Онищук разом зі своїми заступниками Людмилою Сірко та Крістіною Торган побували у закладі харчування «Курултай», де частують стравами кримськотатарської кухні. Його заснував ветеран війни Іван Артюшков, який служив у полку «Азов». Свого часу він переїхав з родиною на Прикарпаття з Одеської області.
Захисник розповів, що захопився культурою кримських татар ще у війську, коли воював на Півдні України.
Сьогодні «Курултай» – сімейний бізнес, який вдалось розширити, зокрема, завдяки державній підтримці.
Торік було ухвалено позитивне рішення на мікрогрант у розмірі 250 000 грн, за які придбали кухонне обладнання – три пароконвектомати, міксер та слайсер. До речі, десерти у закладі готує мати пана Івана, яка також скористалась державною грантовою програмою і відкрила кондитерський цех.
"Розвиток ветеранського бізнесу - те, над чим активно працюємо в області. Торік наші захисники та їхні рідні отримати 68 позитивних рішень щодо виділення державних грантів на започаткування та розвиток власної справи, - зазначила керівниця області. - Це передбачає створення додаткових робочих місць та отримання надходжень до місцевих бюджетів".