Світлана Онищук: Між владою і бізнесом повинен бути дієвий діалог для вирішення усіх проблемних питань

Сьогодні голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук провела організаційне засідання Координаційної ради представників релокованих підприємств, у якому взяли участь заступники голови облдержадміністрації Богдан Футерко та Віталій Ільчишин, керівники департаменту економічного розвитку, помисловості та інфраструктури ОДА,  ГУ Державної податкової служби в області, Обласного центру зайнятості та більше 20 представників релокованих на Івано-Франківщину підприємств.


«Прикарпаття є тиловою областю, яка приймає представників бізнесу з територій, де відбуваються військові дії. До нас релокувалися понад 50 підприємств, 35 з яких уже налагодили виробництво. У цей складний час економіка нашої області повинна працювати більш потужно, ніж до війни. Важливо відкривати для внутрішньо переміщених людей нові робочі місця, створювати сприятливі умови для розвитку релокованого бізнесу. Для цього я особисто відвідую кожне підприємство, адже повинен бути дієвий діалог бізнесу і влади. Сьогоднішня зустріч має на меті його розвивати», - наголосила Світлана Онищук.
 Під час зустрічі йшлося про  реалізацію Державної програми  релокації та організацію роботи бізнесу на території області, вимоги щодо перебування на податковому обліку релокованих підприємств та ВПО-підприємців  та сплату ними податків і платежів до бюджету, надання соціальних послуг роботодавцями та державні грантові програми з підтримки ВПО.


Представники бізнесу відзначали актуальність та необхідність налагодження діалогу як з органами влади, так і безпосередньо між підприємцями, адже у всіх є практично однакові проблеми з організації роботи.
 Особливо гостро стояло питання бронювання працівників призовного віку та їх можливого виїзду за межі держави для виконання міжнародних контактів.


«За результатами нашої зустрічі будуть напрацьовані пропозиції, з якими ми звернемося до Уряду задля оперативного їх вирішення. Сьогодні нам потрібно поєднати вимоги міжнародних донорів і бізнесу та залучати інвестиції в економіку області. Разом будемо змінювати ситуацію на краще. Спільна робота пришвидшить нашу Перемогу!», - резюмувала очільниця області.
Як зазначив Богдан Футерко, за результатами зібрання досягнуто домовленостей щодо створення Координаційної ради - консультаційно-дорадчого органу при облдержадміністрації, яка буде відкритою для усіх бажаючих.
Наступне засідання Координаційна рада представників релокованих підприємств проведе у Калуші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux