Світлана Онищук: Допомагати та підтримувати соціально вразливі категорії населення - одне з головних завдань

Зрозуміти, допомогти та підтримати - під таким гаслом сьогодні працює соціальна сфера Прикарпаття. Максимально її підсилити та вдосконалити соціальне обслуговування населення покликаний масштабний форум «Розвиток соціальних послуг на Прикарпатті», який сьогодні відбувся в Івано-Франківську.

Участь у заході взяли міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, народні депутати, голови райдержадміністрацій, територіальних громад, працівники соціальних установ, керівники громадських та релігійних організацій Прикарпаття.

"Щодня перед нами постає чимало викликів та завдань, які маємо результативно долати, зокрема, удосконалювати механізми соціального обслуговування населення. А зараз це ще й підтримка вимушено переміщених, - зазначила керівниця області. - Прикарпаття прийняло чимало вразливих категорій, як-от люди похилого віку, паліативні хворі, діти-сироти, люди з інвалідністю. Допомогати та підтримувати - таке завдання перед нами всіма".

Варто додати, що область на сьогодні має потребу у створенні та розвитку мережі геріатричних пансіонатів та паліативних відділень. Тож наразі працюють над збільшенням кількості установ, що надаватимуть соцпослуг.

Також у громадах планують створити так звані "центри життєстійкості", де працюватимуть соціальні педагоги, соцпрацівники, медики, працівники служби зайнятості. Там обслуговуватимуть внутрішньо переміщених людей, осіб похилого віку, родини ветеранів та загиблих військових.

Як зазначила Оксана Жолнович, державна соціальна політика націлена, щоби працювати так, щоб кожна людина в нашій країні почувала себе впевнено та була соціалізована. У рамках форуму міністерка презентувала нові послуги для ветеранів та їхніх родин, підтримку сімей з дітьми, координацію волонтерських активностей.

Додамо, що форум "Розвиток соціальних послуг на Прикарпатті" організовала Івано-Франківська обласна державна адміністрація за підтримки ПРООН в Україні в межах проєкту "Посилення стійкості громад в регіонах України", який фінансується урядом Великої Британії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux