Світлана Онищук: Завдяки благодійникам ми маємо змогу допомогти внутрішньо переміщеним особам із областей, де ведуться бойові дії
опубліковано 20 травня 2022 року о 15:26

На Прикарпаття надійшли продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Таку допомогу отримали внутрішньо переміщені особи, які  перебувають на лікуванні та проживають у Лисецькій територіальній громаді. А головне – це літні люди, які  поселилися у місцевій школі та отримали надіслані румунськими волонтерами телевізори. Про це розповіла голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

«Передані засоби та техніка — невеличка частка отриманої Прикарпаттям допомоги за підтримки громадської асоціації «Rotary Club» із румунського міста Бая-Маре. Завдяки благодійникам маємо змогу забезпечити усім необхідним внутрішньо переміщених осіб», — зазначила Світлана Онищук.

Також очільниця області розповіла про роботу із міжнародними колегами, налагодженням цієї співпраці задля допомоги людям, які приїхали на Прикарпаття – внутрішньо переміщеним особам  з тих областей, де  ведуться бойові дії.

«Уже більше 142 тисяч переселенців проживають  у нашій області. На Івано-Франківщині працює координаційний центр, де  волонтери  зустрічають  та заселяють їх у наші соціальні об’єкти, вивчають потреби  та надають найнеобхіднішу допомогу. Інший координаційний центр працює із міжнародними благодійними фондами задля залучення гуманітарної допомоги для переселенців, - розповіла Світлана Онищук. - Ми робимо усе, щоб для тих, хто приїхав до нас,  Прикарпаття стало гостинним прихистком. Ми допомагаємо  харчуванням,  одягом   та засобами гігієни».

Важливо, що всі країни світу підтримують Україну в цій складній ситуації зараз, а «Rotary Club» - це світова організація, яка надавала допомогу Львову, Харкову, Києву, Одесі та  іншим великим українським містам. Додамо, що цьогоріч на Івано-Франківщину від цієї організації гуманітарна допомога надходить уже втретє.  З перших днів війни Прикарпаття отримало медикаменти, продукти харчування, засоби особистої гігієни та багато іншої необхідної допомоги.

Світлана Онищук подякувала міжнародним колегам, які підтримують  українців у цей складний для нашої країни час.

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux