Світлана Онищук взяла участь у роботі сесії обласної ради

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук взяла участь у роботі першого пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради.

Ключовим питанням порядку денного було ухвалення обласного бюджету на 2022 рік. Про головний фінансовий документ на наступний рік доповіла директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич, яка наголосила, що бюджет є збалансований та реальний до виконання, у ньому враховані видатки на всі захищені статті. 

Світлана Онищук прокоментувала ключові зауваження, які надходили від депутатів у ході обговорення бюджету.

Щодо пооб’єктного розподілу коштів при будівництві та ремонті доріг, то, за словами очільниці області, облдержадміністрацією напрацьовано новий формат співпраці і консолідовані рішення будуть прийматися після узгодження пропозицій керівників територіальних громад та депутатського корпусу.

Коментуючи питання фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я Світлана Онищук зазначила, що за рахунок коштів державного бюджету в області будуються та оснащуються новим обладнанням лікарські амбулаторії та приймальні відділення лікарень. Людям надаються якісні послуги у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Лікувальні заклади оснащені киснем, доступні всі вакцини, які є безкоштовними, вакцинальна кампанія триває і медики на передовій у боротьбі з COVID-19.

«У 2022 році в облдержадміністрації заплановано розробка проєктно-кошторисної документації та проведення реконструкції й модернізації обладнання на 16 об’єктах обласної дитячої лікарні та 12 відділеннях обласної клінічної лікарні. Великі капіталовкладення з державного бюджету будуть спрямовані у медичну сферу області», – зазначила голова ОДА. 


Депутати проголосували за обласний бюджет, також заслухали звіт голови обласної ради Олександра Сича, схвалили проєкт рішення «Про проголошення в області 2022 року Роком 80-річчя Української Повстанської Армії», прийняли низку звернень до центральних органів влади, внесли зміни до п’яти обласних програм та затвердили п’ять нових регіональних цільових програм.

Друге пленарне засідання одинадцятої сесії обласної ради заплановане на 24 грудня.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux