Світлана Онищук відвідала внутрішньо переміщених осіб, які проживають у місті Бурштин

Сьогодні голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук перебувала із робочою  поїздкою  у Бурштинській територіальній громаді, де ознайомилася із наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам, які переїхали сюди з зони активних бойових дій. 

У Бурштині внутрішньо переміщені особи проживають у ліцеї № 2, Бурштинському енергетичному фаховому коледжі ІФНТУНГ, Бурштинському торговельно-економічному фаховому коледжі та Бурштинському навчально-виховному комплексі, які під час поїздки відвідала очільниця області.


«Понад 143 тисячі вимушено переселених осіб проживають на Прикарпатті. У Бурштинській територіальній громаді  таких 1800 людей із Донецька , Луганська, Слов’янська, Харкова та інших українських міст, де ведуться бойові дії. Ми повинні чітко знати - хто повернеться  додому, а хто залишається на Івано-Франківщині. Більшість переселенців проживають у місті Бурштин. Перший рівень нашої роботи - це є базовий. Тобто переселенців потрібно забезпечити житлом. Власне сьогодні ми розглядаємо гуртожиток, де зможемо їх заселити до 1 вересня. Це індивідуальне житло. Другий рівень – це працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Люди, які приїхали до нас мають працювати та заробляти необхідні для життя кошти. Ми створюємо для цього необхідні робочі місця. Нам важливо чітко знати, які переселенці залишаться  на Прикарпатті», - зазначила  Світлана Онищук.


Очільниця області розповіла про підприємство, яке переїхало до Бурштинської територіальної громади. Зараз тут працює десятеро людей. До кінця року  тут  буде створено 100 нових робочих місць. 

«Гостинно приймають внутрішньо переміщених осіб у Бурштинській територіальній громаді. Вже сьогодні повністю розроблені кошториси, у відповідності до яких наші міжнародні колеги з ООН допоможуть відремонтувати чотири поверхи гуртожитку в Бурштині, де зможуть проживати внутрішньо переміщені особи», - зауважила  Світлана Онищук.

Важливо зазначити, що для цих людей, які зараз живуть у Бурштині, була надана гуманітарна допомога - необхідні продуктові набори - від благодійної організації «Фундація Дім Рональда Макдональда в Україні».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux