Світлана Онищук: Туристична привабливість Івано-Франківщини є критерієм розвитку нашого регіону

Перспективні напрямки розвитку туризму, розв'язання існуючих проблем функціонування цієї галузі, розвиток інфраструктури та євроінтеграція Івано-Франківщини, - про це йшлося під час щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій і територіальних громад, яку провела голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Начальник відділу туризму управління  міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Віталій Передерко розповів про перспективні напрямки розвитку туристичної галузі, туристичну привабливість та становлення активного туризму на Прикарпатті.

Варто відзначити, що у минулого року наша область зайняла друге місце в Україні за кількістю внутрішніх туристів та кількістю іноземних туристів, обслугованих туроператорами і турагентами. Очікується, що за даними офіційної статистики кількість туристів і екскурсантів, які відвідають область за підсумками 2021 року, складе понад 2 млн осіб.

Зауважувалося, що  впродовж цього року було виготовлено 16 туристично-інформаційних стендів,  прознаковано туристичні маршрути у Космацькій, Тлумацькій, Кутській, Надвірнянській територіальних громадах, проведено перший конкурс студентських туристичних стартапів,  організовано дев’ятий  сезон щонедільних безкоштовних екскурсій в Івано-Франківську, підготовлено проєкт Концепції розвитку велосипедної інфраструктури області, створено віртуальну інтерактивну туристичну мапу області, яка містить понад 100 віртуальних турів, 10 нових віртуальних турів пам’ятками культурної і природної спадщини.

Також було проведено 3d сканування п’ятдесяти  об’єктів культурної спадщини області, три навчальні семінари для відповідальних осіб за розвиток туризму в ОМС, виготовлено промоційний фільм «TourDeUkraine: Івано-Франківщина», який після релізу влітку 2021 року переглянули вже понад 500 тис. разів, видано гастрономічний путівник «Дорога смаку Прикарпаття».

За словами Віталія Передерка, Івано-Франківщина активно залучає міжнародну технічну допомогу для розвитку туризму та зараз реалізовується понад 20 грантових проєктів. Облдержадміністрація є партнером у реалізації дев’яти  грантових проєктів у сфері туризму. Посадовець розповів також про  сім туристичних проєктів, які стали переможцями конкурсних програм Українського культурного фонду.

На нараді також акцентували увагу на проблемних питаннях туристичної галузі. Йшлося про збільшення фінансування на промоцію туристичного потенціалу та розвиток рекреаційної інфраструктури. Обговорювали незадовільний стан окремих ділянок місцевих доріг, який перешкоджає доступності до туристичних локацій.

Світлана Онищук наголосила, що туристична привабливість Івано-Франківщини є критерієм розвитку нашого регіону. Питання  дорожньої інфраструктури  Прикарпаття надважливе  задля розвитку туристичної галузі,  тому  необхідно вдосконалити роботи щодо реконструкції доріг місцевого значення.

На нараді йшлося й про іноземні інвестиції, міжрегіональні угоди з Марамурешським, Сучавським, Васлуйським повітами Румунії, Підкарпатським, Опольським,  Любуським воєводствами Республіки Польща, провінцією Альберта Канади, провінцією Шаньсі КНР та участь Івано-Франківщини реалізації  у трьох  спільних операційних проєктах співпраці, зокрема, «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна», ППС «Румунія-Україна» та ППС «Польща-Білорусь-Україна».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux