Світлана Онищук: Територіальна оборона – основа національного спротиву, саме те резервне ядро, яке стане міцним фундаментом обороноздатності країни

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук відвідала навчальний  центр Національної гвардії України «Старий Лисець», де проводяться навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними у складі окремої бригади територіальної оборони області.


Вітаючи керівний склад військових частин територіальної оборони області, резервістів, Світлани Онищук зауважила: «Символічно, що наші збори на військовому полігоні Національної гвардії України проходять напередодні відзначення 30-ї річниці Незалежності України. Насамперед хочу привітати тих, хто сьогодні в добровільному порядку укладає контракт з командирами військових частин бригади територіальної оборони області. Свідомо підписавши контракт, ви підтверджуєте свою готовність поповнити військовий стрій та зі зброєю в руках захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Вам випала честь служити у військовій частині, яка тільки формується. Завдяки нашим спільним зусиллям вона стане міцним фундаментом обороноздатності України».

Також очільниця області наголосила, що територіальна оборона – основа національного спротиву, саме те резервне ядро, яке стане міцним фундаментом обороноздатності країни, та побажала всім учасникам збору мужності, наполегливості та успіхів.

Світлана Онищук зазначила, що минулого тижня брала участь у курсах підвищення кваліфікації голів обласних та районних державних адміністрацій, які проходили з ініціативи Президента України Володимира Зеленського у Національному університеті оборони  імені Івана Черняховського. На навчанні,зокрема, обговорювалися питання щодо територіальної  оборони, подальшого удосконалення стратегії держави у протидії агресії та інформаційній пропаганді  зовнішнього ворога.

Важливо зазначити, що під час цього збору основну увага зосереджено на практичній підготовці військовозобов’язаних, приведення підрозділів територіальної оборони у готовність до виконання завдань за призначенням – захисту своєї країни від збройної агресії усіма силами та засобами.

До вишколу тероборонівців залучено офіцерський склад бригади – управління та шести батальйонів, дислокованих у Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Надвірній, Косові і Верховині у кількості 187–х осіб, яким у майбутньому належить формувати  бригаду територіальної оборони області. Відбуваються теоретичні й практичні заняття, роздільні й спільні командно-штабні тренування, спрямовані на підвищення індивідуальної підготовки та нарощення спроможностей у складі підрозділів.  Вивчається матеріальна частина стрілецької зброї, відбуваються заняття із практичних стрільб, тактичної медицини, інженерної підготовки, організації зв’язку тощо.

Додамо, що у перші дні навчання, організовується індивідуальна підготовка з кожним воїном. Надалі ж, на етапі бойового злагодження у складі підрозділів, вони відпрацюють питання щодо організації охорони важливих стратегічних об’єктів, протидії диверсійним діям противника, прикриття держкордону, несення служби на блокпостах тощо.

Зазначалося, що кожен солдат, сержант і офіцер має знати свою роль та місце і щодня, від зборів до зборів, від навчань до навчань, зростати професійно.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux