Світлана Онищук: Сьогоднішній патріотичний забіг – це шана тим героям, які віддали за нас найцінніше – своє життя

Сьогодні, 28 серпня, Івано-Франківська область долучилася до Всеукраїнського легкоатлетичного патріотичного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ», який проходить на відзначення Дня пам’яті захисників України.

Патріотичний забіг, у якому взяли участь понад 200 учасників, організовано у пам’ять про прикарпатців, які загинули, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. На церемонії відкриття їх вшанували хвилиною мовчання.


«Сьогодні ми зібралися тут, щоби вшанувати пам’ять тих героїв, які за нас, за нашу Україну віддали своє життя. Вітаю всіх з сьогоднішнім великим релігійним святом і бажаю, щоби Діва Марія узяла під свій покров Прикарпаття, нашу державу, а головне – наших хлопців, які сьогодні на Сході захищають від ворога територіальну цілісність нашої країни. Пам’ять про них вічно буде жити в історії української незалежної, соборної держави», – зазначила у вітальному слові голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, яка взяла участь у патріотичному забігу.

Забіг стартував на площі Івана Франка та проходив у Меморіальному сквері обласного центру, дистанція склала 1,2 кілометри. У пам’ять про героїв бігли представники органів влади, Національної поліції, Національної гвардії, міської та обласної ветеранської спільноти, родин загиблих, добровольці, молодь. На фініші усім учасникам представники родин загиблих вручили почесні відзнаки та подяки.


Також до патріотичної акції долучилися учасники у містах Надвірній, Городенці, Калуші, Коломиї, Богородчанах. Місцеві ЗМІ транслювали пряме включення з інших міст нашої держави, де проходила забіги пам’яті.

Після завершення забігу усі учасники взяли участь у лотереї, під час якої розігрувалися цінні призи та подарунки від меценатів. Також вручили відзнаки найстаршому та наймолодшому учасникам забігу – батьку Савчака Володимира та сину Бута Дмитра, які загинули у російсько-українській війні.


Світлана Онищук поспілкувалася з представниками громадських об’єднань родин загиблих, ветеранської спільноти та вручила з нагоди свята Успення Пресвятої Богородиці матерям загиблих, які носять ім’я Марія, ікони Богородиці.


«Сьогоднішнє дійство – це шана тим героям. які віддали за нас найцінніше – своє життя, – наголосила Світлана Онищук. – Ми повинні кожен день своєю працею бути гідними їхнього подвигу».

Завершилося зібрання виконанням духовного гімну «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».


Довідково

Aкція започаткована у 2018 році батьком загиблого Героя, кіборга Олексія Дурмасенка. Вона щорічно проходить у всіх регіонах нашої держави напередодні Дня пам’яті захисників України. Це можливість пробігти дистанцію за захисників, які загинули в російсько-українській війні, подякувати та підтримати Героїв, об’єднати ветеранів та діючих військовослужбовців, волонтерів, молодь та всіх небайдужих українців навколо цінностей державності, незалежності та пам’яті. 

Зазначимо, що до організації заходу долучився начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux