Світлана Онищук: Розвиток транспортної інфраструктури сприятиме зростанню економіки Прикарпаття

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук провела робочу зустріч з керівником регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Юрієм Іщуком. Ішлося про проєкт, який втілює «Укрзалізниця» в рамках програми Президента України «Велике будівництво», задля розвитку інфраструктури та підтримки місцевих товаровиробників.

У Західному регіоні планується запустити новий поїзд виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» за маршрутом «Львів-Тернопіль-Чернівці - Коломия». Уже досягнуто принципових домовленостей між «Укрзалізницею» та Львіською і Чернівецькою областями щодо необхідності модернізації перевезень та відкриття нових регіональних маршрутів.

За словами Юрія Іщука, задля комфортного приміського перевезення пасажирів територією України відкривають нові транспортні маршрути. Пілотним проєктом організації перевезень став «Дунайський експрес» Одеса — Ізмаїл, де курсуватиме дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Згідно з Меморандумом, який підписали Одеська ОДА та обласна рада з АТ «Укрзалізниця», місцева влада є замовником комфортного та сучасного поїзда та готова компенсувати перевізнику різницю між реальною вартістю послуги перевезень та ціною квитка, яка залишиться доступною для всіх верств населення. «Укрзалізниця» зі свого боку забезпечує курсування поїзда.

«На Прикарпатті розвивається промисловість і туристична галузь. Тому розвиток транспортної інфраструктури для регіону надзвичайно важлива, адже інвесторів насамперед цікавлять дороги та можливість перевезень, - зазначила Світлана Онищук.- Ми зацікавлені у розвитку нашого краю. Тому вашу пропозицію обов’зково будемо обговорювати з представниками депутатського корпусу».

Додамо, що Івано-Франківською дирекцією залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» з територіальними громадами області підписано угоди на відшкодування у сумі 5 мільйонів гривень для перевезення приміським транспортом 27 пільгових категорій населення.

Також варто відмітити, що Прикарпаття у поточному році вже отримало новий дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. «Прикарпатський експрес» курсує за маршрутом Коломия - Ківерці та сполучає Івано-Франківську, Львівську та Волинську області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux