Світлана Онищук: Реалізація амбітного проєкту соціального партнерства MAYETOK дасть змогу забезпечити людей із числа ВПО комфортним житлом

У Галицькій територіальній громаді відбулася конференція за участю голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук, народних депутатів України Олега Марусяка та Оксани Савчук, депутатів міської ради, благодійників та забудівників, під час якої презентували проєкт житлового комплексу для внутрішньо переміщених осіб MAYETOK.

Зазначалося, що наразі за підтримки громади та благодійних фондів, таких як "Всеукраїнська Рада Церков та Благодійних Організацій», «Фундація Олександра Геращенка» та «Країна Спорту» уже розроблено проєкт та концепцію майбутнього житлового комплексу. Зокрема, його планують реалізувати на місці колишньої лікарні. Облаштовувати соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб мають на меті за кошти благодійників. Загальна вартість проєкту складатиме 4 мільйони 300 тисяч доларів США.


Додамо, що у місті Галичі зареєстровано понад 3100 переміщених осіб, серед яких 910 дітей, 1585 жінок та 605 чоловіків. Вони проживають у приватних домогосподарствах, готельних комплексах і потребують власного житла та соціалізації. 

"Сьогодні ми всі об'єдналися з єдиною метою -  побороти ворога та допомогти людям, котрі опинилися у скруті через війну, - підкреслила керівниця області. - Переконана, що реалізація такого амбітного проєкту допоможе нам підтримати внутрішньо переміщених людей і забезпечити їх комфортним житлом".


 "Це будівництво «під ключ» — базовий ремонт, обладнання та меблювання — дозволить заселення та проживання відразу після введення в експлуатацію будинку без необхідності додаткових витрат, - зазначалося під час презентації. - MAYETOK включатиме забудови багатоквартирних житлових будинків коридорного типу. У комплексі запроєктовано одно-, дво- і трикімнатні квартири. Загальна кількість проєктованих квартир — 168, а їх площа — 7 193 м. кв. У межах цокольних/підвальних поверхів буде приміщення цивільного захисту, а на 1-2 поверхах — мистецька школа та приміщення соціально-культурних й адміністративно-побутових потреб".

Як зауважив Галицький міський голова Олег Кантор, громада є надійним тилом у часи кровопролитної війни за незалежність України. Підтримка та допомога українцям, які втратили свої домівки – людський обов’язок кожного. Саме тому у Галицькій громаді одними із перших в Україні ініціювали проект соціального партнерства та закликали усіх благодійників підтримати таку ініціативу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux