Світлана Онищук привітала івано-франківських олімпійців із 25-річчям з часу створення відділення НОКУ
Управління спорту та молодіжної політики ОДА, опубліковано 06 жовтня 2021 року о 11:46

5 жовтня в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулося урочисте зібрання з нагоди 25-ї річниці з часу створення відділення Національного олімпійського комітету України (НОК) в Івано-Франківській області.

У святковому дійстві взяли участь голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, президент Національного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, олімпійці Прикарпаття, представники фізкультурно-спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, провідні спортсмени та тренери, фахівці фізичної культури і спорту, учасники АТО, керівники відділень НОК з Донецької, Львівської, Чернівецької та інших областей України.

«Сьогодні на Прикарпатті справжнє свято спорту. Знаково, що з нами цю подію відзначає Сергій Бубка - легендарна особистість, яка зробила вагомий внесок у розвиток українського спорту. Пріоритетом для нашої держави сьогодні є розвиток спортивної галузі, виховання здорової, успішної нації. В області успішно реалізується програма Президента України «Велике будівництво». В її рамках у наступному році поряд із садочками і школами ми будемо і надалі розвивати спортивну інфраструктуру, будувати нові спортивні заклади для наших дітей і молоді», - зазначила у своєму вітальному слові Світлана Онищук. Вона вручила нашим відомим спортсменам-олімпійцям відзнаки обласного відділення НОК та цінні подарунки.

На святі йшлося про історію олімпійського руху в Україні, внесок у його розвиток обласного відділення НОК та прикарпатських спортсменів. За 25 років діяльності відділення 28 атлетів Прикарпаття представляли нашу державу на літніх та зимових Олімпійськмх іграх, на яких здобули чотири медалі. Серед найвідоміших боксер Андрій Федчук, дзюдоїст Роман Гонтюк, легкоатлетка Христини Стуй, веслувальниця Людмила Лузан.

Сьогодні на Івано-Франківщині віділення ініціювало та втілює проєкти «Олімпійський тиждень», «Олімпійський день», «Олімпійський урок» «Олімпійське лелеченя» та ряд проектів НОК України.

У ході святкового дійства відзнаки НОК України та обласного відділення було вручено провідним спортсменам, тренерам, керівникам федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, інформаційним партнерам і меценатам. Голові відділення Мирославу Карабіну Сергій Бубка вручив урядову нагороду - орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux