Світлана Онищук: Під час вимкнення електроенергії усі споживачі повинні бути у рівних умовах

Сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбувся пресбрифінг щодо ситуації в енергетичній сфері області. До обговорення проблемних питань також долучилися голова правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен, начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Сергій Безпалько і начальник Головного управління ДСНС в області Володимир Чернецький.

Як зазначила Світлана Онищук, ситуація в енергетичній сфері залишається складною. Через запроваджені графіки планових та аварійних вимкнень електроенергії зростає напруга у суспільстві. Тому дуже важливо, щоб під час черговості вимкнення електроенергії усі споживачі були у рівних умовах.

«У ситуації, коли по всій державі запроваджені графіки вимкнень світла, вкрай важливо забезпечити соціальну справедливість при постачанні електроенергії споживачам», – наголосила керівниця області.

Очільниця Прикарпаття додала, що впродовж тривалого часу обласна військова адміністрація тісно співпрацювала із міжнародними організаціями та благодійними фондами, щоб забезпечити заклади охорони здоров’я і соціальної сфери генераторами. У підсумку усі лікарні та соціальні установи Прикарпаття стовідсотково оснащені електричними генераторами, або переведені на альтернативні джерела живлення.

Під час брифінгу мовилося про об’єкти критичної інфраструктури, які забезпечуватимуться безперебійним електричним постачанням. До слова, перелік таких об’єктів буде затверджений найближчим часом.

Керівниця області вкотре звернулася до жителів Івано-Франківщини з проханням економно споживати електроенергію, щоб допомогти стабілізувати енергетичну систему.

Йшлося і про криміногенну ситуацію в області. Зокрема, зазначалося, що у період відключення електроенергії максимум зусиль спрямовано на недопущення злочинності та забезпечення безпеки громадян. У зв’язку із цим удвічі збільшено кількість нарядів на вулицях, а також посилено заходи безпеки на дорогах населених пунктів. Наголошувалося, що кількість злочинів, зареєстрованих за останній тиждень листопада, зменшилася на 18% порівняно з позаминулим тижнем. Загальна кількість дорожньо-транспортних пригод зменшилася на 11%. При вимкненні світлофорів на критичних перехрестях забезпечено регулювання дорожнього руху регулювальниками.

Слід також додати, що в умовах відсутності електропостачання нарядами автопатрулів буде здійснено інформування населення через гучномовці про сигнали «Повітряна тривога» і «Відбій повітряної тривоги».

Також прикарпатцям нагадали про правила пожежної безпеки у поводженні з генераторами, адже почастішали випадки отруєння чадним газом внаслідок неналежного використання генераторів, та розповіли про роботу «Пунктів незламності». Зазначалося, що наразі налічується 91 стаціонарний пункт, які функціонують при органах державної влади, народних домах, будинках культури, школах, садках, 35 стаціонарних, розміщених при ДСНС і 11 мобільних ДСНС. Практично в кожному територіальному підрозділі поліції також розгорнуто такі пункти. Тут люди можуть зарядити ґаджети, зігрітися та випити гарячого чаю.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux