Світлана Онищук під час телеефіру розповіла про святкування Великодня та допомогу переселенцям

Про підготовку до Великодніх свят, реалізацію соціальних програм для вимушено переміщених осіб, а також роботу гуманітарних хабів області йшлося під час телеефіру на ОТБ «Галичина» за участю голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

За словами керівниці області, під час святкування Великодня на Прикарпатті буде змінено тривалість комендантської години. Так, у ніч із 22 на 23 квітня вона триватиме з 23.00 до 6.00 години ранку, а з 23 на 24 – із 23.00 до 5.00 ранку.

У святкові дні правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі. То ж, просимо прикарпатців та гостей краю із розумінням ставитися до роботи правоохоронців, котрі забезпечуватимуть наш спокій та правопорядок.

Світлана Онищук зазначила, що на сьогодні в області вже прибуло понад 135 тисяч жителів із регіонів, де продовжуються активні бойові дії. Разом з тим, Прикарпаття прихистило 170 осіб із числа соціально незахищених осіб. За підтримки територіальних громад краю додатково розгорнуто понад 20 тисяч ліжко-місць. То ж, область зможе прийняте ще людей, котрі постраждали від війни.

Ключовим наразі залишається соціальний захист вимушено переміщених осіб. Область активно працює над державними проєктами для допомоги людям, котрі опинилися у скруті. Зокрема, опрацьовуються можливості щодо придбання за рахунок державних коштів житла для вимушено переміщених осіб, а також будівництва нових домівок.

Слід додати, що державні соціальні гарантії люди, котрі прибули з інших регіонів, можуть отримати виключно опісля реєстрації у центрах надання адміністративних послуг. Понад 1000 переселенців уже звернулися до центру зайнятості щодо працевлаштування.

Світлана Онищук у телеефірі підкреслила, що сьогодні область продовжує отримувати гуманітарну допомогу від міжнародної спільноти. Щоденно на Прикарпаття надходять вантажі із продуктами харчування, медикаментами, одягом, побутовою технікою. Частина гуманітарної допомоги направляється у ті регіони, де існує гостра потреба у забезпеченні людей їжею, медичними препаратами, а також засобами гігієни, решта – надається громадам для передачі вимушено переміщеним особам, котрі проживають на їхніх територіях.

Додамо, що для залучення міжнародної гуманітарної допомоги в області створено Координаційний центр з питань міжнародної гуманітарної допомоги. Завдяки його роботі вже отримано гуманітарні вантажі із ряду країн Європейського Союзу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux