Світлана Онищук: Освічена та креативна молодь здатна змінити наше Прикарпаття на краще

Сьогодні в Івано-Франківську відбувся Форум молодіжних рад Прикарпаття, на який завітала голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. Захід, який присвятили темі ролі молоді у політичному житті, особливостям молодіжної політики в умовах децентралізації, об’єднав близько 100 представників молодіжних рад та активної молоді області. Учасники Форуму мали можливість подискутувати щодо важливості розвитку молодіжної політики на Івано-Франківщині та обмінятися досвідом діяльності молодіжних інститутів.

На переконання Світлани Онищук, одним із найбільших багатств держави є освічена та креативна молодь. Адже саме від наполегливості, ініціативності молодіжної спільноти залежить майбутнє країни.

«Прикметно, що в умовах проведення реформи децентралізації активна молодь, якій небайдужа доля рідної держави, прагне долучатися до процесу державного управління та ініціювати необхідні для розвитку країни зміни. Молоді освічені люди завжди були і залишаються тією рушійною силою, яка показує вектор розвитку держави, відстоює права та свободи, творить майбутнє. Переконана, що саме освічена та креативна молодь здатна змінити наше Прикарпаття на краще», - підкреслила керівниця області.

Світлана Онищук наголосила, що молодіжна політика в області повинна активізовуватися. Також необхідно акумулювати роботу щодо розробки молодіжної стратегії Прикарпаття. Окрім того, молодим людям варто брати безпосередню участь в управлінських процесах, долучатися до реалізації амбітних розвиткових програм. Саме з цією метою в облдержадміністрації пілотуватимуть проєкт для активної молоді, який передбачатиме стажування в органах влади усіх рівнів. Вона також підкреслила, що обласна влада всіляко підтримуватиме ідеї та пропозиції молодіжних рад, які сприятимуть розвитку Івано-Франківщини.

Зазначимо, що ініціатором проведення заходу стала голова Угринівської молодіжної ради Світлана Івасишин.

Під час форуму представники Молодіжних рад області підписали Меморандум про створення спільноти молодіжних рад Прикарпаття, до участі в якому запросили усіх, хто хоче разом працювати над реалізацією молодіжної політики у своїх громадах. Представники громадських організацій презентували можливості для молоді щодо громадянської освіти та участі у різних проєктах. Зокрема, за міжнародною програмою, що реалізовується в Україні «Мріємо та діємо».

На завершення Світлана Івасишин висловила сподівання, що у майбутньому в усіх громадах області будуть створені молодіжні ради. А Форум стане початком великої співпраці молодіжних рад Прикарпаття.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux