Світлана Онищук: Необхідно посилити контроль дотримання протиепідемічних та санітарно-гігієнічних умов в оздоровчих закладах області

Сьогодні на нараді у голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, головами райдержадміністрацій, районних рад, міськими, селищними, сільськими головами проаналізували питання щодо взаємодії та співпраці Держпродспоживслужби в області з територіальними громадами краю.


Ішлося про те, що в умовах проведення в Україні реформи децентралізації пріоритетним завданням став пошук шляхів взаємодії, організації спільної роботи в межах компетенції управління з новоутвореними територіальними громадами. Початковим етапом комунікації стало налагодження взаємодії шляхом систематичного адресного подання актуальної інформації з питань, що входять до компетенції Держпродспоживслужби, з метою її донесення до жителів громад.

Територіальні громади стали балансоутримувачами закладів дошкільної та шкільної освіти. Тому окрему увагу було спрямовано на реалізацію регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування». Уже двічі проведено паспортизацію харчоблоків закладів освіти, результати якої направлено органам місцевого самоврядування з відповідними розрахунками і пропозиціями до розгляду на сесіях відповідних рад щодо їх фінансування.

У 2020 році на такі цілі було виділено і освоєно близько 8,6 мільйонів з місцевих бюджетів та 14 мільйонів гривень освітньої субвенції з державного бюджету. Цьогоріч Урядом прийнято рішення про виділення 400 мільйонів гривень для підтримки реформи шкільного харчування.


На нараді також окреслено проблемні питання. які потребують постійного реагування, зокрема, взаємовідносини агрохолдингів, фермерів з пасічниками, громадами під час обробки полів засобами захисту рослин і внесення агрохімікатів, епідемічна ситуація, спричинена коронавірусом тощо.

Задля покращення комунікації розроблено «Регіональну інформаційно-освітню програму». Держпродспоживслужба Івано-Франківщини плідно співпрацює з обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Івано-Франківським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою» для максимального інформування про основні завдання щодо дотримання чинного законодавства і забезпечення комфортного та безпечного проживання мешканців нашого краю.

Також проводяться інформаційні онлайн-сесії для голів громад, профільних заступників та посадовців органів місцевого самоврядування про повноваження органів місцевого самоврядування щодо контролю обмежувальних заходів у зв’язку із карантином, вимог до організації харчування в навчальних закладах, дотримання вимог щодо встановлення тарифів на комунальні послуги.

«Досягнути успіху у вирішенні проблемних питань можливо тільки у тісній співпраці. Без підтримки територіальних громад органи виконавчої влади не зможуть досягти відповідного результату, – зазначила Світлана Онищук. – В області триває оздоровча кампанія для дітей. Доручаю керівнику управління взяти під особистий контроль дотримання протиепідемічних та санітарно-гігієнічних умов у ліцензованих оздоровчих закладах області, які мають право приймати дітей на оздоровлення. Така інформація має бути доступною для батьківської спільноти».

Також доручено особливу увагу звернути на порушені питання при підготовці оздоровчої кампанії у наступному році.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux