Світлана Онищук: Наш синьо-жовтий прапор – це символ національної єдності українців

Сьогодні, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, у селі Старий Угринів Калуського району на території Історико-меморіального музею імені Степана Бандери відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич, народні депутати України, представники духовенства і громадськості.


Вшанування одного із головних символів суверенітету країни – Державного Прапора України відбулося одночасно в усіх містах нашої держави. Задля цього за ініціативи Президента України Володимира Зеленського у всіх областях було споруджено флагштоки, щоб національні знамена замайоріли високо над усіма регіонами. Зазначимо, що висота флагштоку на Івано-Франківщині сягає 50 метрів, розмір знамена – 8X12 м.


«Синьо-жовтий стяг, який є своєрідним символом мирного неба і золотоколосого поля, уособлює нашу незалежність, є історичною пам’яттю та гордістю для кожного з нас, — наголосила під час виступу керівниця області. – Цей прапор багато поколінь українців пронесли крізь буремні події, щоб ми жили у вільній демократичній державі, де сповідуються європейські цінності, де забезпечуються права і свободи людей».


За словами Світлани Онищук, історія нашого народу нам продемонструвала, що лише, об’єднавшись довкола Прапора, Герба, Гімну та Мови, ми будемо справжніми українцями, збудуємо міцну, єдину і незламну Державу. Під синьо-жовтим прапором сьогодні наші Герої на східних рубежах відстоюють територіальну цілісність України. Під цим стягом бійці йдуть на подвиг заради нашого спокою сьогодні і мирного майбутнього, щоб ми з вами могли вільно жити і працювати.

«Сьогодні маю за честь урочисто піднімати у небесну вись найбільший в області Державний Прапор України, який замайорить на висоті 50 метрів. Цей стяг – наша гордість, втілення національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення», – підкреслила керівниця області.


Разом із головою обласної ради очільниця Прикарпаття поклала квіти до пам’ятника Степана Бандери та з ініціативи Президента України вручили сертифікат на придбання житла учасниці бойових дій – внутрішньо переміщеній особі Ользі Клименко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux