Світлана Онищук: Культура – це душа народу, ми маємо передати нашу спадщину майбутнім поколінням

Сьогодні у Музеї мистецтв Прикарпаття голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук зустрілася із міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком, котрий завітав на  Прикарпаття з робочою поїздкою.


На переконання керівниці області, Івано-Франківщина – глибоко духовна та релігійна область.

«Прикарпаття – це культурний центр, який щороку відвідують мільйони мандрівників не лише з України, а й із зарубіжжя, - підкреслила Світлана Онищук. – Тому ми об’єднуємо зусилля, щоб зробити область привабливою для жителів та гостей».


Очільниця Прикарпаття розповіла про розвиток галузі культури, зокрема  зазначила, що у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» цього року було проведено капітальний ремонт Музею писанкового розпису у Коломиї. Також у програмі «Велике будівництво» споруджується унікальний мистецький заклад «Дзбан» на Косівщині, який популяризуватиме прикарпатську кераміку.

Своєю чергою Олександр Ткаченко поділився враженнями від спілкування із акторами драмтеатру, а також відвідинами Інноваційного центру  «Промприлад.Реновація».


«Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка та «Промприлад.Реновація» - це два об’єкти, які надихають, та одні з кращих прикладів того, як з одного боку можна зробити реновацію для суспільного простору, а з іншого – за підтримки талановитого колективу організувати сучасні постановки вистав», - наголосив міністр.

Олександр Ткаченко також розповів про плани розвитку культурної сфери, зокрема зазначив, що наступного року заплановано виділити майже три мільярди гривень  для реставрації об’єктів культурної спадщини. За його словами, наразі 80 відсотків таких об’єктів по всій країні потребують реставрації. Тож, у перспективі 2022 року – відреставрувати майже 100  культурних пам’яток. Він  також зауважив, що Прикарпаття активно долучається до державних програм, зокрема тих, що спрямовані на відновлення та збереження культурного фонду.


Міністр також зазначив, що надзвичайно важливим є і наповнення відреставрованих об’єктів експозиціями, щоб люди отримували не лише естетичне задоволення, а й пишалися культурною спадщиною.

Олександр Ткаченко також анонсував прийняття державної цільової програми підтримки народних художніх промислів задля збереження напрацювання майстрів та розвитку спадщини. Він зазначив, що Прикарпаття віддавна славиться носіями традиційного народного мистецтва.


На завершення зустрічі Світлана Онищук подякувала керівництву держави та  Уряду за надзвичайну увагу до культурної сфери Івано-Франківщини.

«Культура – це душа народу і ми повинні зробити все можливе, щоб передати майбутнім поколінням нашу спадщину», - резюмувала керівниця області.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux