Світлана Онищук: Будьмо єдині, вірмо в нашу державу, тому що Україна у нас одна!

Сьогодні,16 лютого, у День єднання, відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського у населених пунктах Прикарпаття пройшли урочисті заходи.

На площі Соборності в Івано-Франківську близько тисячі людей зібралися щоби продемонструвати свою єдність, непохитність та віру у свою державу.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич, міський голова Руслан Марцінків, представники військових підрозділів, правоохоронних структур, влади, молодь та жителі краю.

До слова, найбільший прапор області, розміром полотнища 8 на 12 метрів, висотою флагштока 50 метрів, спорудженого на честь відзначення 30-річчя Незалежності України у рамках президентської програми «Велике будівництво», було піднято у селі Старий Угринів Калуського району.

У День єднання державні прапори України майоріли на спорудах органів влади, установ, підприємств та організацій, школах та вузах, оселях громадян у всіх населених пунктах краю.

В Івано-Франківську, після виконання Державного Гімну України військовим оркестром за участі молодіжного хору та усіх учасників заходу, священики різних конфесій відслужили екуменічну молитву за мир в Україні.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та усіх борців за незалежність нашої держави.

«У цей важливий для кожного українця день ми усі єдині, бо Україна – сильна держава, а українці - сильна нація, - сказала у своєму виступі Світлана Онищук. – Ми підтримуємо нашого Президента який докладає усіх зусиль щодо досягнення миру в країні, мирного розв’язання нав’язаного нам конфлікту зі східним сусідом, щоби наша держава була могутня і процвітаюча. Ми щиро дякуємо нашим захисникам і захисницям. які на східних рубежах боронять наше мирне небо. Сьогоднішнє наше зібрання демонструє усьому світові, що Україна – сильна і могутня держава і нас ніхто не зможе побороти. Будьмо єдині, вірмо в нашу державу, тому що Україна у нас одна!».

У виступах учасників урочистостей звучали заклики до єднання, організованого спротиву усім загрозам та неухильного виконання своїх обов’язків.

Завершився захід виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний».

Фотогалерея 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux