Сучасне, оснащене усім необхідним медичним обладнанням. Саме таким є сьогодні реанімаційне відділення Косівської районної лікарні, яке капітально відремонтовали після трагедії у грудні 2021 року.
опубліковано 23 вересня 2023 року о 14:00

Сучасне, оснащене усім необхідним медичним обладнанням. Саме таким є сьогодні реанімаційне відділення Косівської районної лікарні, яке капітально відремонтовали після трагедії у грудні 2021 року. Нагадаємо, що воно було знищене внаслідок пожежі, під час якої загинуло п'ятеро людей.

На урочисте відкриття відділення завітали голова обласної державної адміністрації  - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, голова обласної ради Олександр Сич, керівництво району та громади.

За словами Світлани Онищук, на відновлення відділення було спрямовано понад вісім мільйонів гривень за рахунок коштів обласного бюджету.  Медичне обладнання для лікарні надало Міністерство охорони здоров’я. Також свою підтримку надали міжнародні благодійні організації та фонди.

«На сьогодні реанімаційне відділення Косівської районної лікарні є чи не найкращим в нашій області, - зазначила керівниця області. - Працюємо для того, щоб подібні відділення такого ж рівня були у всіх наших закладах охорони здоров’я".

Варто додати, що для медустанови очільниця Прикарпаття привезла два ШВЛ  апарати.

Зі слів керівника медзакладу, за рік лікарня приймає від 12 до 15 тисяч  пацієнтів із різних куточків держави. Щороку тут народжується від 400 до 600 діток. Також завдяки висококваліфікованому персоналу лікарні у закладі впродовж року проводиться понад півтори тисячі великих операційних втручань. 

У планах керівництва медичної установи - створення сучасного реабілітаційного відділення, адже на лікуванні тут перебувають військовослужбовці, котрі отримали травми на війні. 

До слова, за час повномасштабного вторгнення у закладі вже пролікували 675 військових. Багато з них мали складні діагнози, але завдяки фаховості медиків 99 % бійців повернулися на фронт.

Світлана Онищук відвідала військових, котрі перебувають на лікуванні, подякувала їм за службу та побажала якнайшвидшого одужання.

Варто також додати, що у лікарні надали медичні послуги для 678 людей із числа внутрішньо переміщених.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux