Сьогодні з робочою поїздкою на Прикарпатті перебуває міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

На площі Соборності перед адміністративним будинком обласної державної адміністрації відбулася церемонія вручення шкільних автобусів територіальним громадам краю.


«У поточному році шляхом централізованої закупівлі придбано 12 сучасних шкільних автобусів. Фінансування проводилося на умовах співфінансування. З Державного бюджету було виділено 69 відсотків їх вартості, а це більше 16 мільйонів гривень, – зазначила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. – З обласного бюджету виділено 7 мільйонів 250 тисяч гривень. Автобуси буде передано 10 територіальним громадам, зокрема, новоутвореним опорним школам. Обласний бюджет долучається до всіх масштабних проєктів. На наступний рік ми запланували ремонт наших доріг, тому що діти повинні їздити по якісних дорогах у комфортабельних автобусах. Сьогодні влада закумулювала всі зусилля, щоби досягти вагомого результату».


Сергій Шкарлет розповів про основні виклики, які постали перед освітньою галуззю у зв’язку з децентралізацією та епідемією коронавірусу. За його словами, завдання влади сьогодні – забезпечити оптимізацію освітньої мережі, надання освітньої субвенції потребуючим, покращення харчування учнів та забезпечення комфортних умов для навчання дітей.

«Сьогодні на Івано-Фраківщині ми завдяки субвенції з Державного бюджету змогли закупити 12 шкільних автобусів. Два маршрути з підвезення учнів будуть забезпечені автобусами підвищеної прохідності. Завдяки програмам Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна», «Велике Будівництво» ми маємо значну підтримку освіти, медицини, соціальної сфери. Чарівної палички в державі нема. Але ми робимо все можливе, щоби Україна була конкурентоспроможною у світі».

Довідково

В області понад 20 тисяч учнів проживають за межею пішохідної доступності і потребують підвозу до місця навчання і додому.

Підвезення учнів із населених пунктів здійснюють 225 шкільних автобусів. Безкоштовним підвезенням у 2021/2022 навчальному році забезпечено 17077 учнів (85,1% від потреби). Для стовідсоткового забезпечення підвозом учнів потрібно придбати 50 шкільних автобусів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux