Соціальна послуга підтриманого проживання для людей з інвалідністю
опубліковано 14 лютого 2022 року о 16:06

Днями представник Урядового уповноважного з прав осіб з інвалідністю облдержадміністрації Микола Макар з працівником департаменту соціальної політики ОДА Ганною Попович відвідали будинок сиріт з інвалідністю «Оселю Віри, Надії та Любові» в селищі Обертин, де поспілкувалися із чотирма молодими людьми, старшими особами з інвалідністю, які раніше були підопічними соціальних інтернатів.

Зазначимо, що благодійна організація «Українська благодійницька мережа» 12 липня 2019 року відкрила будинок сиріт з інвалідністю: «Оселя Віри, Надії та Любові». Це один з перших в Україні будинків підтриманого проживання та перший, який отримав фінансування за моделлю соціального замовлення.

Підтримане проживання – це передовий світовий досвід влаштування людей з інвалідністю у невеликі будинки, спільноти, центри.

«Оселя» стала новою домівкою для сиріт з інвалідністю. У підопічних є асистент, роль якого допомагати мешканцям «Оселі» у комфортному проживанні.


Під час зустрічі оглянуто приміщення, дотримання санітарних та протипожежних норм, а також умови проживання та харчування підопічних. Для мешканців «Оселі» створені належні умови для вільного пересування по дому та території з урахування норм безбар’єрності.


«Комплекс заходів для забезпечення комфортних умов життєдіяльності підопічних «Оселі» здійснюються щодо розвитку та підтримки навичок самостійного проживання, навчання, допомоги в організації розпорядку дня, організації медичного патронажу, допомоги у веденні домашнього господарства (приготування їжі, косметичного прибирання тощо). Також надається допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, інформації з питань соціального захисту населення, захист прав та інтересів мешканців і залучення їх до життя територіальної громади», — наголосив Микола Макар.

Довідково

«Українська благодійницька мережа» — благодійна організація, місією якої є створення та підтримка дітей, повнолітніх людей з інвалідністю, які втратили сім’ї, сприяння покращення життєвого середовища підтриманого проживання у малих групових будинках та спільнотах.

Офіційна сторінка «Оселі»:

https://www.facebook.com/houseoffaithhopeandlove/



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux