Символи Незалежності на Івано-Франківщині у марафоні «Наша незалежність»
Івано-Франківська РДА, опубліковано 20 серпня 2021 року о 17:15

Світлини на згадку про важливі для Прикарпаття місця надано Івано-Франківською районною державною адміністрацією.

Пам’ятник Данилу Галицькому

На головній площі міста Галича, яка носить назву майдан Різдва, стоїть пам’ятник Данилові Галицькому. Втілений у бронзі великий правитель Галицько-Волинського князівства сидить верхи на коні, ніби пильно оглядає всі довколишні землі. У відведеній назад правій руці князя Данила – меч. Місце для встановлення пам’ятника обрано дуже вдало, його видно з усіх боків і в різних ракурсах. Данила Галицького шанують у цьому куточку України, адже він зумів перетворити свій край на одну з наймогутніших тогочасних європейських держав.


Духова Криниця

Духова Криниця – святе місце в урочищі Вишновець, між селом Сілець та селищем Єзупіль Івано-Франківського району. Чудотворне джерело, вода з якого зцілює людей, відоме з XIII століття.

Меч і рало

Пам’ятник-символ «Меч і рало» видно здалеку всім, хто проїжджає автотрасою між Галичем та Івано-Франківськом. Встановлений він в особливому місці: тут, в урочищі Прокаліїв сад, у княжі часи пролягала перша лінія оборонних валів. А ще пам’ятник-символ розташований сусідить з іншим дуже цінним історико-культурним об’єктом: неподалік звідси археологи знайшли фундаменти церкви святого пророка Іллі, поряд з якою колись був відомий монастир. Тож, якщо їдете на автомобілі, тут варто зупинитися: сфотографувати мальовничі околиці і сам пам’ятник-символ «Меч і рало», роздивитися його деталі. Чи, перейшовши через дорогу, відвідати Музей архітектури та побуту Прикарпаття (або етнографічний скансен). 

Монастир Успіння Матері Божої

Монастир Успіння Матері Божої ЧСВВ –  діючий чоловічий греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого у селі Погоня Тисменицького району Івано-Франківської області. У монастирі є чудотворна ікона Божої Матері.

Музей Небесної Сотні в Івано-Франківську

Музей Небесної Сотні в Івано-Франківську відкрили 11 вересня 2015 року. Майже за рік по тому, як закінчились події на Майдані. Жодну річ тут досі не називають артефактом чи експонатом. Лише пам’яттю про Героїв, які загинули під час Революції Гідності. І таких «речей пам’яті» тут понад 800.

Тризуб

У селі Красилівка Старокривотульської сільської ради офіційно зареєстрували рекорд України. Тут звели найбільшу в нашій державі конструкцію тризуба з хрестом. Висота його – 9 метрів 15 см, ширина – 4 метри. Встановлення рекорду відбувалося в присутності громад сіл Старі Кривотули та Красилівка. 

Синьогора

У селі Гута на Івано-Франківщині розташована гірська президентська резиденція «Синьогора». Відвідавши це місце, можна відчути себе в гостях одразу в усіх очільників України. На території можна поселитися у чудовому пансіонаті, розрахованому на 80 місць.

Музей родинних професій

Цей цікавий приватний музей професій був створений журналістом Романом Фабрикою. Тут можна подивитися на 150 зовсім різних професій, якими займалася сім'я колекціонера протягом останніх 200 років. Пасічники, архітектори, ковалі, лікарі, будівельники, геологи, шахтарі, музиканти, агрономи, зоотехніки, вчителі, садівники – список значний. Відвідувачі музею побачать професійні інструменти, пристрої, механізми та апарати починаючи з давніх часів і закінчуючи сучасністю.

Степан Бандера

Меморіальний комплекс та пам'ятник Степану Бандері в Івано-Франківську був відкритий урочисто 1 січня 2009 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux