Рогатинщину відвідали господарники з дев’яти областей країни

Лучинці, Букачівці, Чесники, Лука та Рогатин, - днями сюди приїхали  господарі з різних куточків країни. А все для того, щоб побачити кращі практики,  перспективні ініціативи та рентабельні рішення від місцевих підприємців, які ведуть сільськогосподарську діяльність.  

У рамках проєкту «Розвиток бізнес сектору України» відбувся перший бізнес-тур. А конкретно – в сегменті сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та органічному сільськогосподарському виробництві. Захід зібрав близько 40 учасників із таких областей як Донецька, Харківська, Запорізька, Дніпропетровська, Чернігівська, Полтавська та Одеська.


Керівниця проєкту Леся Крупяк наголосила, що важливість бізнес-турів, в першу чергу, полягає в налагодженні зв’язків та напрацюванні контактів між підприємцями.

«Ситуація в державі так чи інакше впливає на нашу діяльність. Бізнес має шукати нові підходи, нові моделі, нові канали збуту. Наше основне завдання – втримати економіку на рівні, бути тилом для країни. Ми готові співпрацювати та бути корисними заради цієї національної мети. Вірю, що такі бізнес-тури будуть стимулювати підприємців для цього», - наголосила вона.

Під час бізнес-туру підприємці відвідали такі локації, як сільськогосподарський виробничий кооператив імені Михайла Грушевського, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Економ», сімейну ферму Лідії та Андрія Магмети, фермерське господарство «Бест Беррі», фермерське господарство «Тиблевич» та ТзОВ «Гудвеллі Україна».

Підприємці з Рогатинщини поділитися досвідом ведення господарства, проаналізували труднощі та ефективні рішення.

«Займатися рослинництвом – це багато труднощів. На перший час - багато видатків. Прибуток можна отримати після двох-трьох років роботи. Але ніколи не потрібно опускати руки, потрібно продовжувати працювати навіть в тій ситуації, яку зараз маємо», - сказав Володимир Князевич, директор фермерського господарства «Бест Беррі»

Підприємці з інших регіонів, що брали участь у престурі, відзначали, що організовувати такі заходи потрібно навіть для того, щоб обмінятися думками, поспілкуватися з колегами, побачити шляхи розвитку власної справи.

«Дуже цікаво було побачити як працюють прикарпатські бізнесмени у сфері сільського господарства. Для мене ця поїдка була корисною. Я також займаюся рослинництвом та тваринництвом і розумію, що прикарпатські бізнесмени - добрі господарники, які не бояться ризикувати, і досягають успіху», - сказав Григорій Ткаченко, директор фермерського господарства «Напорівське»

Детальніше поділитися враженнями, запропонувати нові підходи ведення діяльності в складних умовах для країни та проаналізувати можливості  учасники зможуть на онлайн-обговоренні, що відбудеться за кілька днів.

Нагадаємо, що проєкт реалізовує команда ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  В цілому проєкт триватиме пів року та міститиме в собі 9 бізнес-турів.  Наступний відбудеться серед представників крафтового виробництв. Усі заходи мають стати трампліном для майбутньої співпраці, створення спільного продукту, нових комерційних підприємств, нових ринків та великих міжрегіональних ініціатив задля економічного добробуту України в непростий час.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux